Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autocar, care venea din Turcia, oprit la frontieră. Șoferul, cercetat penal, după ce polițiștii au verificat cala de bagaje
WhatsApp
În ziua de 12.05.2022, în jurul orei 00.10, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autocar, care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia - România.
Autocar, care venea din Turcia, oprit la frontieră. Șoferul, cercetat penal, după ce polițiștii au verificat cala de bagaje

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocar, peste 300 de parfumuri, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile aparţineau şoferului autocarului, un cetăţean turc în vârstă de 49 de ani.

În urma controlului efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit printre bagajele pasagerilor, în colete de culoare neagră, 328 de parfumuri care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că bunurile respective aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 49 de ani, șoferul autocarului.

Bunurile, în valoare de aproximativ 98.400 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de cetățeanul turc, polițiștii de frontieră efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet.

 

Două autoturisme, furate din Italia și Germania, oprite la frontieră. Doi șoferi, luați la întrebări

 

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Lexus, care figurează în bazele de date ca fiind furat din Italia.

În ziua de 10 mai în jurul orei 10.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 50 de ani, care conducea un autoturism marca Lexus RX450H, fabricat în anul 2017.

Oamenii legii au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia. Bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul din Buzău, de la un cetăţean român şi că nu are cunoştinţă despre faptul că autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 190.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

 

Mașină, căutată în Germania, descoperită în trafic de polițiștii de frontieră ieșeni

 

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au descoperit în trafic un autoturism marca Ford Focus, an de fabricatie 2021, care figura în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Germania, în data de 05 mai.

În data de 10 mai în jurul orei 12.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi, pentru control un autoturism marca Ford Focus, an de fabricatie 2021, care era condus de un ieşean, cetățean român în vârstă de 25 de ani.

În urma verificărilor suplimentare efectuate, s-a constatat faptul că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Germania, în data de 05 mai. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de  abuz de încredere, iar autoturismul, în valoare de 98.914 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor, stabilirii întregii arii infracționale și identificării tuturor persoanelor implicate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel