Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Un român implicat în două jafuri din bancomate a scăpat de închisoare. Cum i-a convins hoțul pe magistrați
WhatsApp
Un român a fost implicat în două spargeri de bancomate în Burgenland și Styria. Bărbatul și-a sărbătorit cea de-a 40-a aniversare în arest. La procesul său din Eisenstadt, infractorul român, condamnat anterior, care a executat doi ani de închisoare necondiționată, a acceptat sentința.
Austria. Un român, implicat în două jafuri din bancomate, a scăpat de condamnare. Cum i-a convins hoțul pe magistrați

97.000 de euro se aflau în bancomatul pe care o bandă de români a vrut să îl golească în Pama, în urmă cu aproape trei ani. În acest scop, inculpatul le-a pus la dispoziție infractorilor explozibili cu care aceștia să arunce în aer bancomatul.

"Eu am rămas în Ungaria, iar colegii mei au plecat în Austria. Dar bineînțeles că urma să primesc și eu o parte din pradă", a explicat cu părere de rău românul, acum în vârstă de 40 de ani, în prezența familiei sale, în fața Tribunalului Regional Eisenstadt. Dar jaful a eșuat, deoarece hoții au fost deranjați de trecători. Bărbații au plecat fără să fi obținut niciun ban, relatează krone.at.

Un an mai târziu, infractorii au lovit din nou, de data aceasta în Styria. "Pentru că aveam datorii față de două dintre persoanele implicate, m-au rugat să le fac rost de explozibili speciali și de data aceasta pe gratis", a povestit românul.

Inculpatul a plecat în Moldova și a făcut ceea ce i s-a cerut. În acest mod, complicii săi au reușit să arunce în aer bancomatul și au furat 155.420 de euro. Dar bucuria hoților a fost de scurtă durată, deoarece, la scurt timp după aceea, au fost încătușați. Pentru că a contribuit doar la comiterea infracțiunii și a mărturisit, românul de 40 de ani a scăpat cu doi ani fără să fie condamnat.

Un alt caz a avut loc în Apetlon, unde o familie ridică acuzații grave împotriva unei îngrijitoare românce.

 

Austria. Îngrijitoare româncă, acuzată de familia pensionarei de care avea grijă: „Nu vrem să treacă cineva prin așa ceva”

 

O familie din Apetlon din Austria ridică acuzații grave împotriva unei îngrijitoare românce. Despre femeie se spune că nu a făcut nimic când pensionara de care avea grijă, în vârstă de 93 de ani a căzut în apartament în prezența ei. De asemenea, familia spune că nu a anunțat pe nimeni, astfel bătrâna a avut un sfârșit tragic, a murit după câteva ore.

Conform precizărilor nepoatei, bunica ei ar fi căzut în timpul nopții. Îngrijitoarea româncă se afla în apartament în acel moment.

Pentru că bunica nu a răspuns la telefon ca în fiecare dimineață, unchiul ei a insistat cu telefoanele și în cele din urmă românca ar fi răspuns și i-ar fi spus că „bunica e pe jos”. Familia a mers imediat în casa pensionarei și a găsit-o la pământ, iar îngrijitoarea româncă stătea la câțiva metri distanță.

„Bunica a scâncit și era deshidratată”, spune nepoata. Întrebată de ce nu a ajutat-o, românca a spus: „Nu vrea nimic”. Familia a sunat la salvare și a luat-o pe pensionară la spital. Când bătrâna a fost adusă acasă mai târziu, era încă lovită. Îngrijitoarea româncă a fost retrasă de agenție în aceeași zi la solicitarea familiei. Pensionara a murit în noaptea următoare.

 

„De ce asistenta nu a sunat pe nimeni?”

 


Acum sunt multe întrebări pentru cei îndoliați. „De ce asistenta nu a sunat pe nimeni, avea toate numerele de telefon. Ce s-ar fi întâmplat dacă unchiul meu ar fi sunat mai târziu”, întreabă nepoata. Bătrâna de 93 de ani a fost nemulțumită de româncă, care nu a reacționat când a fost chemată. „Bunica nu mai era mobilă, dar în deplinătatea facultăților mentale”, spune nepoata.

Nu s-a făcut nicio plângere pentru că familia nu a dorit ca victimei să i se facă autopsie. „Ceva de genul acesta nu trebuie să se mai întâmple niciodată. Nu vrem ca altcineva să treacă prin așa ceva”, a spus nepoata. 

Familia este îngrijorată și supărată. Ea consideră că agenția este responsabilă pentru că „nu a găsit necesar efortul să vină să vorbească cu cei îndoliați”.

Agenția subliniază că au reacționat rapid și că asistenta româncă a fost retrasă în aceeași zi. Ea muncea în sistem de mult timp, nu s-a întâmplat niciodată nimic și avea referințe bune. Îngrijitoarea româncă a declarat, la rândul ei, că a pus o pătură în jurul pensionarei căzute și că nu dorește să spună nimic despre acuzații. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel