Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Trei îngrijitori români, bănuiți că au furat bijuterii de peste 10.000 de euro de la bătrâna asistată
WhatsApp
Trei îngrijitori români sunt suspectați de furtul unor monede din aur și argint în valoare de peste 10.000 de euro în Salzburg, Austria.
Foto: Freepik

Trei bărbați, angajați pentru a îngriji o femeie în vârstă de 83 de ani din Salzburg, Austria, sunt acuzați că ar fi furat monede din aur și argint din locuința acesteia. Potrivit publicației Salzburg 24, cei trei suspecți, cu vârste între 26 și 40 de ani, sunt de naționalitate română și au fost angajați să o îngrijească pe bătrână între lunile iunie și octombrie.

Conform declarațiilor oferite de autorități, îngrijitorii au părăsit locul de muncă după o perioadă scurtă de timp, invocând motive personale pentru a se întoarce acasă. Suspiciunile au apărut atunci când un membru al familiei femeii a observat că mai multe monede din aur și argint, păstrate într-un dulap încuiat, au dispărut.

Valoarea estimată a monedelor furate depășește suma de 10.000 de euro, iar autoritățile au fost alertate imediat de către familia femeii. Poliția din Salzburg a lansat o anchetă pentru a clarifica circumstanțele în care a avut loc furtul.

„Este o situație gravă, iar ancheta noastră este în plină desfășurare”, au declarat reprezentanți ai poliției locale, care au confirmat că adunarea probelor continuă, cu scopul de a-i aduce pe suspecți în fața justiției.

Ancheta este în curs, iar autoritățile din Austria colaborează cu alte instituții pentru a localiza și a-i reține pe suspecți.

 

-----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

 

Citește mai departe

 

Românul care a distrus o biserică din Austria cu camionul a fost internat într-un centru de terapie. Ce arată raportul psihiatric

 

Un șofer român în vârstă de 32 de ani este cercetat pentru constrângere gravă, distrugere de bunuri și punerea în pericol a siguranței publice după ce a  intrat cu camionul în clădirea unei biserici penticostale din Brunn am Gebirge, Austria.

Concluziile raportului psihiatric în urma incidentului

Incidentul a avut loc pe 8 iulie, când când bărbatul a provocat daune semnificative Bisericii Penticostale, lovind clădirea în repetate rânduri cu un camion de 12 tone. Înainte de a ajunge la biserică, acesta a fost implicat în cinci accidente rutiere, dintre care unul a dus la rănirea ușoară a unui pieton.

Românul, care locuiește la Viena din 2020, a fost arestat fără a opune rezistență și a recunoscut faptele în timpul audierilor, motivând că biserica i-ar fi distrus viața. În 2022, el fusese implicat într-un alt incident legat de aceeași comunitate religioasă.

Vezi aici continuarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel