Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Româncă de 32 de ani, ucisă în fața casei. Soțul ei, cu care avea trei copii, a mărturisit fapta
WhatsApp
O româncă de 32 de ani a fost ucisă în localitatea Vorarlberg, din Austria. Atacul a avut loc marți seara în fața casei femeii. Potrivit poliției, soțul ei în vârstă de 36 de ani a mărturisit crima, imediat după ce a fost prins nu departe de locul crimei.

Un bărbat în vârstă de 36 de ani și-ar fi ucis marți seară, soția de care se separase, cu un cuțit de bucătărie. Potrivit raportului, acesta a înjunghiat-o de mai multe ori în zona abdominală și în partea superioară a corpului. Femeia de 32 de ani a murit pe loc, în ciuda încercărilor de resuscitare. Bărbatul a fugit pentru o scurtă perioadă de timp, dar apoi s-a prezentat la poliție. Între timp, acesta și-a recunoscut fapta, potrivit informațiilor furnizate miercuri de poliție.

Cuplul avea o relație de aproximativ zece ani și s-a căsătorit anul trecut. Cu toate acestea, conviețuirea a fost marcată de numeroase conflicte, mai ales violente. Din 2015, turcului în vârstă de 36 de ani i s-a interzis de patru ori să intre și să se apropie de casă, iar autoritățile i-au interzis și să poarte arme.

Potrivit lui Philipp Stadler, șeful Biroului de poliție penală al landului Vorarlberg, acesta și-a amenințat în repetate rânduri soția româncă și a recurs la violență împotriva acesteia. Acest lucru i-a adus bărbatului mai multe pedepse cu închisoarea, el având mai multe condamnări anterioare. El fusese eliberat din închisoare cu o săptămână înainte de comiterea crimei, a declarat Stadler.

Austria. Româncă de 32 de ani, ucisă în fața casei. Soțul ei, cu care avea trei copii, a mărturisit fapta

 

Marți seara, bărbatul de 36 de ani și-a sunat soția, probabil din cauza unei discuții legate de îngrijirea celor trei copii ai lor. La scurt timp după aceea, bărbatul a condus până la clădirea în care locuia soția sa. El a sunat-o și i-a spus să iasă din casă - tânăra de 32 de ani s-a conformat acestei cereri. Când a ajuns în zona de intrare, bărbatul de 36 de ani a atacat-o cu cuțitul de bucătărie pe care îl adusese cu el.

După ce a  înjunghiat-o pe femeie, turcul a fugit de la locul faptei. Cu toate acestea, la câteva sute de metri distanță de complexul de locuințe, a contactat telefonic poliția și a spus că a făcut "ceva rău". Câteva minute mai târziu, bărbatul, care se presupune că era ușor sub influența alcoolului, s-a lăsat arestat de poliție în locul pe care îl numise, fără să opună rezistență.

Cuplul avea trei copii, sub 10 ani. Cel mai mic are doar trei ani

 

Autopsia cadavrului româncei de 32 de ani, dispusă de procuratură, urma să fie efectuată miercuri. În același timp, au continuat interogatoriile și investigațiile. Încă nu se știe dacă cel mai mic dintre cei trei copii, în vârstă de aproximativ trei ani, a fost martor direct la atacul asupra mamei sale. Victima a dus copilul în zona de intrare a casei. Ceilalți doi copii - ambii sub zece ani - nu se aflau în zona casei în momentul atacului. Toți cei trei copii se află deocamdată în grija unor rude.

Una din cinci femei din Austria este expusă la violență fizică și/sau sexuală începând cu vârsta de 15 ani, potrivit unui studiu realizat de Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene. În fiecare lună, în Austria, în medie, trei femei sunt ucise, potrivit datelor Asociației adăposturilor autonome pentru femei (AÖF). Adesea, agresorii au o relație sau o familie cu victima și nu au învățat să rezolve conflictele fără violență.

Violența bărbaților împotriva femeilor există în toate clasele sociale, națiuni, relații familiale și grupuri profesionale. Asasinatele de femei se mai numesc și femicide. Termenul este menit să exprime faptul că în spatele acestor crime nu se află adesea probleme individuale, ci probleme sociale generale, cum ar fi devalorizarea femeilor și modelele patriarhale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel