Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Român, prins când voia să treacă granița în Elveția cu mii de euro băgați în chiloți: Banii erau contaminați de cocaină
WhatsApp
Un român de 37 de ani a fost prins când a încercat să treacă ilegal câteva mii de euro peste granița elvețiană. Polițiștii de frontieră austrieci l-au prins în flagrant delict și au găsit urme de cocaină pe pachetele de bani. Bărbatul a primit acum un ordin de sancționare pentru acest lucru.

Afacerea acestui presupus traficant de droguri s-a dus pe apa sâmbetei. Românul de 37 de ani a ascuns banii contaminați cu cocaină, printre altele, în pantaloni. În total, a încercat să introducă în Elveția 8 000 de euro în acest mod. Procurorul l-a condamnat la o amendă condiționată și o amendă.

La sfârșitul lunii aprilie, un bărbat în vârstă de 37 de ani a intrat în Elveția dinspre Germania, prin Austria, la punctul de trecere a frontierei din Au SG. El a fost verificat de administrația vamală. El a declarat administrației vamale că avea asupra sa 9500 de euro în numerar. Sumele de până la 10.000 de euro trebuie declarate în scris la administrația vamală.

 

Austria. Român, prins când voia să treacă granița în Elveția cu mii de euro băgați în chiloți

 

Cu toate acestea, la controlul de frontieră au fost găsiți mai mulți bani, pe care bărbatul de origine română îi ascunsese funcționarilor. Au fost găsite două pachete de bani în valoare totală de 8.000 de euro. Un pachet cu bancnote de 100 și 50 de euro era ascuns sub bancheta din spate a mașinii, iar un al doilea pachet cu bancnote de 100 de euro în pantalonii bărbatului. Administrația vamală a confiscat banii.

În cadrul anchetei, atât banii, cât și mașina și mașina bărbatului de 37 de ani și el însuși au fost verificate pentru a se detecta reziduuri de droguri. "Ancheta a arătat că atât mașina, cât și șoferul erau masiv contaminate cu cocaină și parțial cu MDMA", a precizat procuratura din St. Gallen în mandatul penal.

În cazul bancnotelor de contrabandă, 100% din bancnotele examinate erau contaminate cu cocaină și parțial cu MDMA. În cadrul unui interogatoriu la poliție, bărbatul de 37 de ani a declarat că a ascuns cei 8.000 de euro pentru că se temea că banii vor fi confiscați. Luase banii cu el doar pentru că nu avea încredere deplină în prietena lui de acasă. Potrivit rechizitoriului, acesta a mai spus că banii pe care i-a economisit erau ai lui.

 

Românul, banii și mașina sa, contaminați de cocaină

 

Dar acuzarea nu crede acest lucru. "Este de presupus că, datorită urmelor de pe bani, de pe inculpat și de pe vehiculul acestuia, este vorba de bani care au fost folosiți în traficul de cocaină", a precizat procurorul în ordonanța de pedeapsă. De asemenea, suma de bani fusese împărțită în diferite pachete, care prezentau o "denumire tipică pentru droguri".

"Inculpatul a acceptat cel puțin faptul că banii pe care îi transporta puteau proveni din traficul de droguri", continuă documentul.

La jumătatea lunii ianuarie, bărbatul de 37 de ani a fost găsit vinovat de spălare de bani de către procuratura din St. Gallen. Bărbatul a fost condamnat la o amendă condiționată de 80 de pedepse zilnice de 40 de franci fiecare, adică un total de 3200 de franci. El trebuie să plătească această sumă doar dacă comite o infracțiune în următorii doi ani. Pe de altă parte, bărbatul trebuie să plătească o amendă de 400 de franci. Dacă nu face acest lucru, va trebui să petreacă zece zile în închisoare. Pe lângă amendă, există taxe și cheltuieli de 600 de franci, precum și costuri procedurale de o valoare necunoscută. Ordinul de sancționare nu este încă obligatoriu din punct de vedere juridic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel