Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Proteste masive împotriva vaccinării obligatorii. Mii de oameni au ieșit în stradă
WhatsApp
Mii de austrieci au ieșit, sâmbătă, în stradă, pentru a protesta  împotriva vaccinării obligatorii, un proiect propus de guvern și care ar urma să intre în vigoare în februarie 2022. Protestele au loc în Viena și în alte orașe. 
Austria. Proteste masive împotriva vaccinării obligatorii. Mii de oameni au ieșit în stradă

La proteste sunt fluturate steagurile Austriei. Unii dintre protestatari poartă steaua lui David – simbolul persecuției evreilor în regimul nazist din Germania hitleristă.

Îndemnuri la violență împotriva autorităților sunt omniprezente pe canalele de Telegram utilizate de grupurile de extremă dreaptă care au chemat oamenii la proteste, potrivit lesoir.be. Poliția s-a mobilizat în număr mare, peste 1.300 de agenți fiind plasați pe străzi.

Manifestația a fost organizată la îndemnul partidului de extremă dreapta FPÖ, chiar dacă liderul său Herbert Kickl, care a fost testat pozitiv cu coronavirus, a lipsit. Mulțimea, adunată în inima capitalei austriece, la o aruncătură de băț de cancelarie, a fluturat pancarte denunțând „dictatura coroanei” sau spunând „nu împărțirii societatea în două”.

Cancelarul conservator Alexander Schallenberg a anunțat, vineri, un lockdown pentru 8,9 milioane de locuitori, până pe 13 decembrie. De luni, aceștia nu vor mai avea dreptul să-și părăsească locuința decât pentru cumpărături, sport sau pentru îngrijiri medicale. Doar școlile rămân deschis. În ciuda reticenței sale inițiale, guvernul va pregăti și o lege care să impună vaccinarea populației adulte după 1 februarie 2022.  Schallenberg și-a cerut scuze celor vaccinați  pentru că au fost nevoiți să ia astfel de restricții „drastice”. 

 

„Atac la adresa sistemului nostru de sănătate”

 

Alexander Schallenberg a atacat și „forțele politice, care se opun cu vehemență vaccinării”, denunțând un „atac la adresa sistemului nostru de sănătate”.

Într-un discurs televizat, președintele austriac Alexander van der Bellen a avertizat cu privire la dezbinarea societății, care riscă să „devină și mai profunde”. „Următoarele câteva săptămâni vor necesita mult efort din partea noastră. Trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putere pentru a sparge al patrulea val și a preveni următorul”, a insistat el.

Cazurile COVID în Austria au atins niveluri nemaivăzute din primăvara anului 2020: peste 15.000 de noi infecții sunt înregistrate zilnic, în timp ce rata de vaccinare este în jur de 66%, puțin sub media europeană. În prezent, Austria este puternic lovită de un nou val de infectări, secțiile de Terapie Intensivă fiind aproape pline, mai scrie lesoir.be.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel