Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria învinge Macedonia de Nord (3-1), în primul meci de la Euro 2020 disputat pe Arena Națională
WhatsApp
Naţionala de fotbal a Austriei a reuşit prima sa victorie la un turneu final de Campionat European, 3-1 (1-1) cu Macedonia de Nord, duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, la cel dintâi meci organizat de România la EURO 2020.  

Austria - Macedonia de Nord, primul meci disputat pe Arena Națională. Austria s-a impus prin golurile înscrise de Stefan Lainer (18), Michael Gregoritsch (78) şi Marko Arnautovic (89), dar inspiraţia selecţionerul Franco Foda a făcut diferenţa, prin introducerea ultimilor doi marcatori. Golul de onoare al macedonenilor a fost reuşit de ''veteranul'' Goran Pandev (28).

Începutul de meci a fost confuz, dar la prima ocazie clară de gol s-a deschis scorul - Sabitzer a trimis o diagonală splendidă şi Lainer a reluat acrobatic din voleu la colţul lung (18): 1-0.

Austria, fosta adversară a României din Liga Naţiunilor, a avut o şansă mare să se desprindă pe tabelă, dar Kalajdzic a reluat modest la centrarea aceluiaşi Sabitzer şi Dimitrievski a respins.

Doar zece minute a condus Austria, Macedonia de Nord reuşind egalarea după o serie de erori în defensiva echipei antrenate de Franco Foda: mai întâi Hinteregger a degajat în Sabitzer, mingea a ajuns în careu, portarul Bachmann a ieşit la intercepţie, dar a scăpat balonul după ce s-a ciocnit cu Alaba şi Trajkovski, iar ''veteranul'' Pandev a avut de îndeplinit o misiune simplă, trimiţând în plasă (28), 1-1.

Pandev, al doilea cel mai vârstnic marcator din istoria EURO

 

Potrivit UEFA, Pandev, la 37 de ani, este al doilea cel mai vârstnic marcator din istoria EURO, fiind devansat de austriacul Ivica Vastic, care a marcat din penalty în 2008, contra Poloniei, la vârsta de 38 de ani şi 257 de zile.

Austria a avut în continuare posesia, dar nu a reuşit să îşi creeze ocazii clare de gol până la pauză.

În partea secund meciul s-a asprit un pic, dar a crescut şi numărul erorilor tehnice comise de jucătorii celor două echipe.

Macedonia de Nord, echipă învinsă de România cu 3-2 pe Arena Naţională în martie, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, a avut o oportunitate notabilă în min. 63, când Nikolov, fostul jucător al echipei FC Viitorul, a fost blocat de portar.

Un minut mai târziu, austriecii au trecut pe lângă gol, portarul Dimitrievski respingând salvator mingea trimisă de Gregoritsch (64).

Austria a continuat să atace poziţional, iar Macedonia de Nord a acţionat pe contre, însă de fiecare dată a lipsit ultima pasă.

Mutarea făcută de Foda, cu introducerea lui Michael Gregoritsch, a dat roade, atacantul Augsburg marcând al doilea gol al Austriei (78), devansându-l pe portarul Dimitrievski la centrarea perfectă a lui Alaba: 2-1.

Potrivit UEFA acesta a fost golul cu numărul 700 la turneele finale ale EURO.

Marko Arnautovic a tranşat soarta meciului în min. 89, după o pasă genială a lui Laimer şi o ieşire nefericită a portarului. O nouă mutare reuşită a lui Foda.

Austria, la al treilea său turneu final la EURO, a reuşit prima sa victorie, după două egaluri şi patru eşecuri. Ultimul succes austriac la un turneu final data din 1990, de la Cupa Mondială, 2-1 cu SUA.

Austria a câştigat meritat, fiind echipa care a a dominat mai mult şi a fost mai incisivă.

Macedonia de Nord, la debutul său la un turneu final, nu a mai reuşit evoluţiile cu care a impresionat în meciurile cu România şi, mai ales, cu Germania, pe care a învins-o în martie în deplasare cu 2-1, în preliminariile CM 2022.

Celălalt meci din Grupa C va avea loc duminică, de la ora 22:00, la Amsterdam, între Olanda şi Ucraina.

În etapa a doua, pe 17 iunie, Macedonia de Nord înfruntă Ucraina la Bucureşti, iar Olanda primeşte vizita Austriei (la Amsterdam).

Austria - Macedonia de Nord 3-1 (1-1)
Au marcat: Stefan Lainer (18), Michael Gregoritsch (78), Marko Arnautovic (89), respectiv Goran Pandev (28).
Bucureşti, Arena Naţională
EURO 2020 - Grupa C

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel