Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Momente de panică pentru o îngrijitoare româncă: A fost scoasă pe geam din casă
WhatsApp
O îngrijitoare româncă, în vârstă de 62 de ani, a trăit momente de panică, ieri seară, după ce casa în care locuia cu pensionara a luat foc, în Kremsmünster, districtul Kirchdorf an der Krems, în statul austriac al Austriei Superioare. 
Austria. Momente de panică pentru o îngrijitoare româncă: A fost scoasă pe geam din casă. FOTO: captură krone.at

„Intervenția de salvare a avut succes”, a declarat încântat Reinhold Wimmer, comandantul detașamentului de pompieri Irndorf, după ce totul s-a încheiat cu bine în incendiul de la Kremsmünster. Apelul de urgență a venit la scurt timp după ora locală 22:30. 

Îngrijitoarea româncă a descris că a fost un incendiu în casă, la parter, iar ea a rămas blocată la primul etaj și nu a putut ajunge la pensionara de care avea grijă, în vârstă de 80 de ani, de la parter. Pompierii au fost nevoiți să acționeze rapid și au spart geamul către dormitorul pensionarei de la parter. „Stătea pe pat și se chinuia să respire”, relatează comandantul pompierilor, explicând că fumul se răspândea deja din camera vecină, în care o canapea luase foc.

Germania. Îngrijitoare româncă: „Străinătatea mi-a oferit o viață mai bună”. Un tribunal a decis salariul minim între 9 - 12.000 de euro pe lună

 

Îngrijitoarea româncă, dusă la spital cu pensionara


Din cauza fumului, pompierii au decis să nu o scoată pe îngrijitoarea româncă prin casa scării, ci să iasă afară folosind o scară înclinată. Românca a îndrăznit să urce pe fereastră pe scara extensibilă și să coboare cu ajutorul unui pompier. Ambele femei au fost duse la spital de Crucea Roşie cu suspectare de inhalare de fum.

De asemenea, doi pompieri au fost răniţi uşor în timpul operaţiunii de salvare. Potrivit primelor investigații, o defecțiune tehnică la un radio ar fi putut declanșa incendiul.

Austria. Îngrijitoare româncă la o casă de bătrâni, depistată cu certificat verde fals

 

O altă îngrijitoare româncă a trăit coșmarul vieții ei după ce casa în care lucra a luat foc în Austria

 

În luna martie, o altă îngrijitoare româncă, în vârstă de 60 de ani, din Austria a trecut prin momente cumplită după ce și casa în care ea locuia cu asistatul a luat foc. Incendiul a avut loc în Graz, Austria.

În noaptea de 21 spre 22 martie, pompierii au intervenit în cartierul Sf. Petru din Graz unde o casă a luat foc. Un pensionar, în vârstă de 85 de ani, și îngrijitoarea româncă a acestuia au fost salvați. Pompierii au găsit rămășițe umane la parterul unde a izbucnit incendiul. Flăcările s-au răspândit rapid în interiorul casei până la etajul superior și până la grilajul acoperișului. A fost un incendiu grav, izbucnit la scurt timp după ora 03:00. Pensionarul și îngrijitoarea româncă, de spaimă, au ieșit imediat pe balcon și au așteptat pompierii să îi salveze.

Austria. O îngrijitoare româncă a FURAT bijuterii și lingouri din aur în valoare de UN MILION de euro

Pompierii i-au putut scoate afară cu hote speciale cu filtru, iar salvarea i-a adus cu răni grave la Spitalul Regional Graz. În timp ce serviciile de urgență au încercat să îmblânzească flăcările și chiar au fost nevoiți să deschidă acoperișul pe o suprafață mare, au descoperit și rămășițe umane în zona incendiului. O salvare a persoanei a fost imposibilă. 

Pompierii profesioniști din Graz au fost nevoiți să rămână ore întregi la fața locului din cauza flăcărilor mari și a lucrărilor de securitate după ce incendiul a fost stins. Daunele aduse casei sunt enorme.

Austria. Îngrijitoare româncă găsită moartă în locuința familiei pentru care lucra

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel