Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atenţionare MAE: Danemarca prelungeşte din nou perioada de efectuare a controalelor la frontiere
WhatsApp
Autoritățile daneze au anunțat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere, până pe 11 mai 2022, îi informează pe românii care tranzitează sau intenționează să meargă în Danemarca Ministerul Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei spre și dinspre Danemarca, un act de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate națională).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: +4527355537.

Certifiactul verde, obligatoriu în Danemarca

 

Este important de precizat și că Danemarca se pregătește să reintroducă certificatul verde. Documentul a fost scos în septembrie, când numărul noilor cazuri de coronavirus scăzuseră.

Guvernul din Danemarca intenționează să reintroducă utilizarea certificatelor verzi, pentru a verifica dacă titularul este vaccinat sau a fost testat negativ pentru coronavirus, a anunțat luni postul de televiziune TV 2, citând surse, conform Reuters.

Numărul de infecții zilnice în țara nordică a crescut constant, depășind 2.000 în ultimele zile, de la un minim de puțin peste 200 la jumătatea lunii septembrie.

Acest document a fost scos în Danemarca în septembrie, când numărul noilor cazuri de coronavirus a scăzut mult.

Danemarca a fost țară lider în introducerea certificatului verde, încă din primăvară, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel