Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atac Londra. Boris Johnson cere stoparea eliberării anticipate din închisoare pentru terorism
WhatsApp
Premierul britanic Boris Johnson a afirmat luni că este timpul să se ia măsuri legate de eliberarea timpurie din închisoare pentru fapte de terorism, după ce un militant islamist a comis un atac cu cuţitul în Londra la câteva zile după ce ieşise din penitenciar, transmite Reuters.

''Prezentăm un proiect legislativ pentru a stopa sistemul de eliberare automată anticipată, dar dificultatea este modul de aplicare în mod retroactiv pentru mulţimea de oameni care sunt eligibili în prezent'', a spus Johnson într-un discurs la Londra.

''Credem că este timpul să luăm măsuri pentru a garanta că oamenii - indiferent de legea de care vorbim - din actualul val nu se califică în mod automat pentru eliberarea timpurie'', a explicat şeful executivului britanic.

Poliţia britanică a stabilit aproape cu certitudine identitatea agresorului împuşcat mortal duminică, după ce atacase cu cuţitul mai multe persoane, la Londra: bărbatul ucis de poliţişti este Sudesh Amman, eliberat recent din închisoare, după executarea unei condamnări pentru "infracţiuni teroriste legate de islam".

Lucy D'Orsi, comisar adjunct al Poliţiei Metropolitane londoneze, a apreciat că atacul a fost un incident izolat, care s-a încheiat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel