Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Așteptăm pe cineva să ne salveze”. Mărturiile românilor, prinși în inundațiile devastatoare din Italia: „Să ne scoată afară!”
WhatsApp
Un ciclon format în Marea Mediterană a provocat inundații devastatoare în nordul Italiei, în regiunea Emilia Romagna, acolo unde trăiesc și 100.000 de români.
„Așteptăm pe cineva să ne salveze”. Mărturiile românilor, prinși în inundațiile devastatoare din Italia: „Să ne scoată afară!”

În localitățile acoperite de apă, unii dintre ai noștri s-au refugiat la etajele superioare ale clădirilor și așteaptă să fie salvați, relatează Știrile PRO TV. Autoritățile italiene au anunțat că sunt deja opt morți și câțiva dispăruți, iar 5.000 de oameni au fost evacuați. Ciclonul a adus ploi violente și în Croația, Bosnia și Slovenia, iar efectele lui s-au simțit, miercuri, și în România. Șase județe din Oltenia și sud-vestul Munteniei au fost sub Cod galben.

Vocile oamenilor prinși în casele inundate s-au auzit toată noaptea strigând după ajutor în Faenza, un oraș din regiunea Emilia Romagna - nordul Italiei.

„Este o catastrofă, iar ploaia nu s-a terminat încă”, a spus primarul din Cesena. Un pod din zona Bolognei s-a prăbușit peste noapte. Cinci mii de oameni au fost evacuați din casele lor din Ravenna. „Este cea mai proastă noapte din istoria Romagna”, a declarat primarul orașului de nerecunoscut acum.

Imaginile potopului din Italia. Opt oameni au murit, 5.000 de locuitori, evacuați: „A fost probabil cea mai grea noapte din istorie” (FOTO+VIDEO)

 

„Noi stăm acum la etajul superior al casei și așteptăm pe cineva să ne salveze”

 

Protecția Civilă din Italia a trimis echipe cu bărci și elicoptere pentru salvarea celor refugiați pe acoperișuri și în podurile caselor.

100.000 de români trăiesc în regiunea Emilia Romagna, afectată de inundații.

„Mașina e în mijlocul apei. Cealaltă e deja înecată, noi stăm acum la etajul superior al casei și așteptăm pe cineva să ne salveze, să ne scoată afară”, a spus Radu Ardelean, român din Faenza, conform sursei citate.

„Principalul râu care e la 5 kilometri de noi s-a rupt în mai multe locuri. Școlile au fost închise, autostrăzile sunt majoritatea închise pentru că sunt inundate”, a precizat Robert Avrelescu, român din Bagnacavallo.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel