Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Argentina, învinsă de Arabia Saudită la Cupa Mondială din Qatar. Bomba anului în fotbal 
WhatsApp
Argentina a fost învinsă de Arabia Saudită la Cupa Mondială, din Qatar, fiind singura mare surpriză de până acum. 

Formaţia Arabiei Saudite a produs prima mare surpriză a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, prin victoria reuşită în faţa dublei campioane mondiale Argentina, cu scorul de 2-1 (0-1), marţi, pe Lusail Stadium din Al Daayen, în Grupa C a competiţiei. 

Arabia Saudită a reuşit una dintre cele mai mari surprize din istoria competiţiei, punând capăt unei serii a sud-americanilor de 36 de meciuri consecutive fără înfrângere. Argentina mai avea nevoie de un meci fără eşec pentru a egala recordul deţinut de Italia (37).

Selecţionata ''Albiceleste'' a deschis scorul prin Lionel Messi (10 - penalty), dar ''şoimii verzi'' au dat lovitura în debutul reprizei secunde, când au punctat prin Saleh Alshehri (48) şi Salem Aldawsari (53), la interval de doar câteva minute.

Argentina a început foarte bine jocul şi a ratat prima ocazie în min. 2, când portarul Alowais a apărat şutul lui Messi de la 14 metri. În min. 8, sud-americanii au primit penalty, după ce Paredes a fost ţinut în careu de Abdulhamid la o fază fixă. Messi a transformat cu siguranţă (10), deschizând scorul.

Într-o repriză controlată de Argentina, însă cu un joc fragmentat de numeroase întreruperi, faulturi şi 7 poziţii de ofsaid în care au fost surprinşi jucătorii lui Lionel Scaloni, saudiţii nu au avut decât un şut-centrare al lui Abdulhamid (12), prins fără probleme de Emiliano Martinez.

Argentina, care nu a găsit antidotul pentru apărarea avansată a saudiţilor, a avut o gol anulat la Lautaro Martinez (27), evident, pentru ofsaid, şi alte două situaţii notabile, un şut complet ratat de De Paul (42), de la 16 metri, şi o şansă a lui Di Maria (45+2), care nu a putut controla o minge primită în faţa porţii.

Arabia Saudită a întors meciul cu Argentina după pauză



Messi & co au fost surprinşi de debutul avântat al adversarilor după pauză, saudiţii marcând mai întâi prin Saleh Alshehri (48), cu un şut la colţul lung, după o pasă de la Albrikan. Argentina a acuzat şocul şi a mai cedat o dată, la şutul lui Salem Aldawsari (53), de la 16 metri, defensiva lui Scaloni părând lentă şi nepregătită de fiecare dată.

Campioana Americii de Sud a căutat măcar egalarea până la final, fără succes. Messi (57) a fost deposedat in extremis în careu de Altambakti, Tagliafico (63) a ratat cea mai mare şansă de gol, din 3 metri, dar Alowais a fost la post. Di Maria (72) a tras din unghi, însă Alowais nu a avut emoţii. Messi (84) şi Alvarez (90+11) l-au testat pe portarul saudit cu lovituri de cap, iar Alamri (90+1) a respins o minge de pe linia porţii.

O fază dramatică s-a petrecut în min. 90+5, când portarul Alowais a ieşit să prindă o minge înaltă şi l-a lovit involuntar cu genunchiul în figură pe coechipierul său Alshahrani, care a fost evacuat pe targă cu nasul spart, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel