Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Țara care a devenit un nou focar de COVID-19. Trump vrea să le interzică să intre în SUA
WhatsApp
Situaţia este tot mai sumbră în Brazilia, unde numărul celor răpuși de Covid a crescut cu aproape 1.200 în doar 24 de ore. În total, sunt peste 18.000 de decese.
Foto ILUSTRATIV

Brazilia este, de departe, ţara cel mai greu lovită din America latină, iar experţii avertizează că vârful pandemiei nu poate să apară mai devreme de începutul lui iunie.

Pe de altă parte, Statele Unite au cel mai mare număr de infecţii din lume, aproape 1,6 milioane. Dar, preşedintele Trump are perspectiva lui şi vrea să organizeze un summit G7, în pofida pandemiei.

„Dacă am testa un milion de oameni, în loc de 14 milioane, am avea mai puține cazuri, nu-i așa? Așa că eu văd asta ca un titlu de glorie. Nu-i așa? E un titlu de glorie. Este un omagiu pentru testarea pe scară largă și pentru profesioniștii care fac această muncă”, a spus Trump, potrivit Știrile PRO TV.

Oficial, de azi toate cele 50 de state americane s-au redeschis. Dar măsurile de relaxare se aplică diferit de la o regiune la alta. În Georgia de exemplu, oamenii trebuie să păstreze o anumită distanţă fizică atunci când se antrenează. Pe când în Nevada, sălile de sport au încă lacătul pe uşă.

 

„Dacă vom vedea creșteri dramatice, atunci vom putea pune din nou pauză”

 

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a dat publicităţii un ghid de 60 de pagini ce conţine paşii pe care trebuie să-i facă statele federale, fără a da naştere unor noi focare. De exemplu, autobuzele şcolare trebuie să fie ocupate doar pe jumătate, iar între elevi trebuie să fie liber un rând de scaune.

Dr. Robert Redfield, director CDC: „Transmiterea comunitară care a copleșit departamentele de sănătate publică la sfârșitul lunii februarie, martie, aprilie începe să scadă”.

Statele federale au voie să repornească economia doar dacă în ultimele două săptămâni nu au înregistrat o creştere a numărului de cazuri. Potrivit CNN, în cel puţin 17 state americane au fost raportate noi infectări cu COVID-19.

Andy Beshear, guvernator Kentucky: „Dacă vom vedea creșteri dramatice, atunci vom putea pune din nou pauză”.

 

Autorităţile au raportat peste 17.400 de cazuri şi aproape 1.180 de decese, în ultimele 24h

 

Între timp, Brazilia a înregistrat cea mai mare creştere zilnică a numărului de infecţii raportate de când pandemnia a cuprins această ţară. Doar pentru un interval de 24 de ore, autorităţile au raportat peste 17.400 de cazuri şi aproape 1.180 de decese!

Reporter: Luați în consideare, în cele din urmă, o interdicție de călătorie pentru Brazilia și America latină?
Trump : Da, luăm asta în considerare. Pe mine mă preocupă totul. Nu vreau ca oameni (din străinătate) să vină aici și să-i infecteze pe ai noștri. Nu vreau oameni de acolo bolnavi... Ajutăm Brazilia cu ventilatoare.

Numărul total de contaminări se apropie de 280.000, ceea ce plasează Brazilia pe locul al treilea în lume după Statele Unite şi Rusia.

Virusul a ajuns inclusiv la triburile izolate din jungla amazoniană.

 

Situaţia ar putea fi chiar mai gravă în realitate

 

În Brazilia, situaţia ar putea fi chiar mai gravă în realitate. Comunitatea ştiinţifică estimează că cifrele oficiale sunt mult subestimate - poate chiar de 15 ori! Pentru că sunt foarte puţine teste de depistare a infecţiilor.

Şi, dacă virusul continua să se răspândească în asemenea ritm, pandemia ar putea copleşi capacitatea sistemului sanitar.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel