Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aproximativ o mie de gospodării, din trei localităţi din Harghita, fără energie, din cauza vântului puternic
WhatsApp
Aproximativ o mie de gospodării din trei localităţi harghitene au rămas fără energie electrică, duminică seara, după ce vântul puternic a afectat posturile de transformare.
Aproximativ o mie de gospodării, din trei localităţi din Harghita, fără energie, din cauza vântului puternic

Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, sunt nealimentate 18 posturi de transformare din localităţile Cinod, Eghersec şi Sânmartin, 983 de utilizatori rămânând fără energie electrică.

Sursa citată a mai arătat că judeţul Harghita se află sub o atenţionare nowcasting de Cod galben, până la ora 23.00 fiind prognozate averse care vor depăşi izolat 20 - 25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină.

 

Avertizare COD PORTOCALIU  pentru București și mai multe localități din județele Ilfov, Giurgiu și Călărași

 

Meteorologii au emis, duminică seara, o avertizare COD PORTOCALIU de tip nowcasting pentru București și mai multe localități din județele Ilfov, Giurgiu și Călărași. Locuitorii din aceste zone au primit avertizări și prin sistemul RO-Alert. Oamenii au fost sfătuiți să evite deplasările și să se pună la adăpost.

Vijelia va fi puternică, rafalele vântului putând ajunge la viteza de 75 - 90 km/h. Sunt așteptate averse torențiale care vor acumula peste 30 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii.

Avertizarea pentru București este valabilă duminică seara, de la ora 21:00 până la ora 23:00.

Tot un COD PORTOCALIU valabil de la 21:30 până la 22:30, cu vijelie puternică (rafale de 75 - 90 km/h), averse torențiale care vor acumula peste 30...35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii, este valabil și pentru localități din județele Ilfov și Giurgiu.

Județul Giurgiu: Mihăilești, Bolintin-Deal, Buturugeni, Grădinari, Iepurești, Bulbucata;

Județul Ilfov: Măgurele, Bragadiru, Domnești, Clinceni, Ciorogârla, Cornetu.

O altă avertizare COD PORTOCALIU, cu interval de valabilitate între 21:45 și 23:00, și vizând aceleași fenomene a fost emisă pentru localități din:

Județul Călăraşi: Fundeni, Frumușani, Plătărești;

Județul Giurgiu: Adunații-Copăceni, Vărăști;

Județul Ilfov: Jilava, Brănești, Cernica, Vidra, Glina, 1 Decembrie, Berceni, Dărăști-Ilfov, Copăceni, Popești-Leordeni;

Trei sferturi din țară se află sub atenționare de vreme rea. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică un cod galben de furtuni, valabilă până luni dimineaţă, și a anunțat că vor fi afectate 33 de judeţe, inclusiv Capitala.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel