Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Apel de ultimă oră din Ucraina. Preşedintele cere UE să rămână unită în faţa Rusiei
WhatsApp
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut luni Uniunii Europene să rămână unită în faţa Rusiei, în cadrul unei convorbiri telefonice cu preşedintele Consiliului European Charles Michel şi după declaraţii controversate ale unor responsabili germani, relatează AFP şi Reuters.
Sursa foto: Facebook/Volodimir Zelenski

Zelenski ''a subliniat că pentru Ucraina este important să se păstreze unitatea tuturor ţărilor membre UE în ceea ce priveşte protejarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale'' a ţării sale, pe fondul temerilor unei invazii ruse, a indicat preşedinţia ucraineană într-un comunicat, scrie Agerpres.

Preşedintele Ucrainei a mulţumit luni Uniunii Europene pentru ceea ce a spus că a fost o decizie ''în timp util'' de a oferi 1,2 miliarde de euro asistenţă macro-financiară pentru a sprijini Kievul în impasul său cu Rusia.

''Ucraina puternică este cheia securităţii europene'', a spus Zelenski într-un tweet după ce preşedinta Comisiei UE, Ursula von der Leyen, a anunţat un pachet de ajutor financiar pentru Ucraina pentru a atenua efectele impasului cu Rusia.

Solidaritate şi sprijin



Zelenski le-a mulţumit luni preşedintelui Consiliului European Charles Michel şi liderilor naţionali ai UE luni pentru solidaritate şi sprijin în starea de impas în care se află ţara sa cu Rusia, care a desfăşurat trupe de-a lungul graniţei lor comune.

''Vă sunt recunoscător, domnule preşedinte al Consiliului European şi liderilor ţărilor UE, ai căror diplomaţi rămân în statul nostru şi ne susţin, făcându-şi treaba'', a spus Zelenski într-o convorbire telefonică avută cu Charles Michel. Zelenski a precizat că Ucraina nu va răspunde provocărilor din partea rusă. 

Invadarea Ucrainei ar crea ''o nouă Cecenie'' pentru Rusia, avertizează premierul britanic

 

O invadare a Ucrainei ar implica Rusia într-un conflict ''violent şi sângeros'' şi ar echivala cu crearea ''unei noi Cecenii'', republică rusă din Caucaz şi teatrul unor intervenţii sângeroase ale armatei ruse, a avertizat luni premierul britanic Boris Johnson, relatează AFP.

'Trebuie să transmitem mesajul că invadarea Ucrainei, din perspectivă rusă, va fi dureroasă, violentă şi sângeroasă şi cred că este foarte important ca Rusia să înţeleagă că aceasta ar putea fi o nouă Cecenie'', a declarat liderul conservator pentru televiziunile britanice, scrie Agerpres. 

Citește articolul integral aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel