Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Antreprenor român din Italia, condamnat pentru o fraudă de peste un milion de euro
WhatsApp
Un cetățean român a fost reținut sub acuzația de evaziune fiscală, în legătură cu neplata impozitelor și contribuțiilor sociale, precum și pentru primirea ilegală a unor sume de bani.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un antreprenor de origine română a fost implicat într-o escrocherie de proporții împotriva INPS, autoritatea italiană responsabilă pentru asigurările sociale. El este administratorul a două companii care, în timpul pandemiei de COVID-19, au solicitat în mod fraudulos fonduri de concediere pentru 22 de angajați, în ciuda faptului că aceștia continuau să lucreze. Autoritățile fiscale din Milano, împreună cu Biroul de Inspecție al Direcției de Coordonare Metropolitană INPS, au dezvăluit această schemă după ce au observat anomalii în activitățile financiare ale antreprenorului.

Fraudă de peste un milion de euro

 

În urma unei investigații amănunțite, s-a constatat că angajații celor două companii, deși erau înregistrați ca beneficiari ai fondului de concediere, desfășurau în continuare activități remunerate. Aceștia erau implicați în diverse activități comerciale și de servicii, cum ar fi furnizarea de automate de alimente și băuturi, la diverse locații din nordul Italiei, inclusiv birouri guvernamentale, spitale, școli și biserici.

Investigațiile autorităților au condus la descoperirea unei sume de 75.000 de euro primită în mod necuvenit ca fond de concediere, precum și la identificarea unor contribuții sociale neplătite în valoare totală de 870.000 de euro. Mai mult, s-a constatat și evaziune fiscală în valoare de 1.230.000 euro și neplata impozitelor pe venit în valoare de 340.000 euro.

În urma acestor descoperiri, antreprenorul a fost condamnat pentru evaziune fiscală de către Tribunalul din Milano, iar Parchetul Monza a demarat o investigație pentru primirea necuvenită de fonduri publice. Aceste acțiuni punitive sunt parte a eforturilor de combatere a fraudei și evaziunii fiscale în Italia.

----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel