Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anglia. Tânăr român, înșelat pe Internet: 2.000 de lire pentru un transplant de rinichi. "Mă simt umilit”
WhatsApp
Un român din Londra, în vârstă de 28 de ani, a fost păcălit cu 2.000 de lire sterline de o escroacă foarte convingătoare de pe Instagram, iar acum acesta îi avertizează și pe alții să fie atenți și să nu dea bani unor necunoscuți care îi contactează online.

Potrivit My London, totul a început când românul Cosmin C., a primit un mesaj de la un fan fidel de pe Instagram, cu o poveste sfâșietoare despre o urgență medicală care necesita un tratament costisitor în America. Românul a vrut să facă tot ce poate pentru a ajuta.

Tânărul a fost mișcat de situația tragică a femeii. "Mi-a spus că încearcă să strângă bani pentru că are niște probleme de sănătate și asigurarea de sănătate nu va acoperi totul - astfel că are nevoie de un transplant de rinichi", a explicat Cosmin.

"Îmi spunea că a avut un accident în urmă cu câțiva ani, iar acum rinichiul ei, singurul rinichi pe care îl mai avea, nu funcționează bine. Încerca să strângă bani și se întreba dacă o pot ajuta". Românul a spus că el și femeia au avut o "conversație plăcută", în care ea a fost foarte politicoasă.

Femeia i-a cerut lui Cosmin 2.000 de lire sterline pentru cheltuielile medicale, explicându-i că, deși această sumă nu va acoperi toate costurile, ea și mama ei aveau deja o parte din bani.

Înainte de a fi de acord, românul a rugat-o să aibă un apel video, căci s-a gândit că un apel video ar arăta că ea este cine spune că este și că este o poveste adevărată.

 

"M-am simțit atât de umilit"

 

În cele din urmă, Cosmin s-a simțit "umilit, trădat și un pic naiv în același timp" după ce ceea ce credea că este un act de bunătate s-a dovedit a fi o înșelătorie.

"Am primit un telefon pe Instagram și a început să-mi arate niște hârtii de la medici, de la asigurări, dar evident că nu am putut să le văd foarte bine", a spus el.

Într-un final, bărbatul s-a hotărât să o ajute, însă, când femeia i-a furnizat lui Cosmin detaliile pentru transfer, a dat un nume diferit de cel pe care îl folosise pe Instagram, argumentând că este contul mamei sale.

Românul a trimis cele 2.000 de lire sterline și a fost întâmpinat cu tăcere. Nu a mai auzit nimic de la femeie, așa că i-a trimis un mesaj pentru a o întreba dacă mama ei a primit banii.

"Ea a dispărut pur și simplu. Profilul ei a dispărut", a spus el. "M-am simțit atât de umilit, trădat și un pic naiv în același timp. A fost un joc foarte inteligent din partea ei. Sau din partea lor. Nu știu dacă sunt mai mulți oameni sau doar o singură persoană", a adăugat acesta  potrivit My London.

Experții avertizează adesea cu privire la indiciile unei escrocherii online, dar, așa cum a descoperit Cosmin, acestea nu sunt întotdeauna ușor de identificat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel