Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anglia. Un șofer român care a lovit pe șosea o fetiță de trei ani, găsit nevinovat de judecători: „Nu am văzut-o!”
WhatsApp
Un șofer român, care a ucis-o pe 3 martie 2021 pe o fetiță de trei ani în timpul manevrei de marșarier a dubei pe care o conducea în Calne, regiunea South West din Anglia, a fost găsit nevinovat, ieri, de magistrați. 
Anglia. Șofer român acuzat că a ucis o fetiță de trei ani, găsit nevinovat de judecători: „Nu am văzut-o!”

Milliee-Ann Rae McKellar, în vârstă de 3 ani, a fost ucisă de o dubă Mercedes Sprinter în fața casei bunicii ei din Campion Close, Calne, pe 3 martie 2021. O anchetă cu privire la moartea fetiței a fost prezentată de medicul legist Ian Singleton la Wiltshire and Swindon Coroner’s Court din Salisbury joi.

Șoferul român Sergiu a parcat cu două roți laterale pe trotuar și celelalte două pe carosabil, pentru a livra colete. Când s-a întors la duba firmei de curierat Hermes pe care o conducea, a început să facă manevra marșarier după ce și-a verificat oglinzile și camera din spate. Într-un punct mort, Milliee a fost lovită de vehicul și a căzut la pământ. Sergiu și-a continuat manevra de marșarier și a trecut peste ea întâi cu roata laterală din spate și apoi cu cea din față.

Serviciile de urgență au fost chemate la locul accidentului, răspunzând cu numeroase resurse de ambulanță - inclusiv Great Western Air Ambulance, Wiltshire Air Ambulance și echipaje locale. În ciuda eforturilor lor, Milliee a fost declarată moartă de medicul Patrick Morgan la ora locală 13:08 – la puțin peste o oră după ce medicii au sosit la fața locului.

Anglia. Copil român de trei ani, mort în urma unor investigații de cancer ratate; părinții nu cunoșteau limba engleză: NHS, sancționată

 

Fetița ar fi fost pe carosabil în momentul accidentului

 

2. -imagine fara descriere- (anglia--sofer-roman-acuzat-ca-a-ucis-o-fetita-de-trei-ani--gasit-nevinovat-de-judecatori-nu-am-vazut-o-2.jpg)

SURSA FOTO: captură wiltshire999s.co.uk

Ancheta a auzit că, într-o declarație către poliție, mama ei Tanzin Wells a spus că Milliee se simțea confortabil să se joace pe stradă și că se juca adesea cu alți copii. Ea a spus că Milliee cunoaște bine siguranța rutieră și se oprea și se uita când traversa un drum. Mama fetiței, care stătea într-o grădină din apropiere cu vecinii când a avut loc incidentul, a spus că o supraveghea pe Milliee prin golurile unui gard. Ea a spus poliției că Milliee stătea pe trotuar când a fost lovită. Sergentul Jonathan Brooks, un ofițer de la unitatea criminalistică de investigare a coliziunilor, nu este de aceeași părere și a menționat că, în opinia sa, fetița ar fi stat pe carosabil în momentul accidentului.

Vecinul Steven Hargreaves, într-o declarație, a spus că a ajuns acasă cu câteva clipe înainte de incident. În timp ce își parca propria mașină, Milliee-Ann, care stătea nesupravegheată în spatele dubei, l-a salutat. A intrat în casă și, în timp ce stătea la fereastra bucătăriei care dă spre Campion Close, a văzut cum șoferul român a alergat înapoi la dubă și a sărit rapid în locul șoferului, apropiindu-se de ea din față.

Hargreaves, care a avut o vedere liberă asupra incidentului care se desfășoară, și-a amintit cum Milliee a încercat să se miște când duba a început să dea înapoi, dar a spus că „nu a avut nicio șansă”. El a adăugat: „A fost lovită de dubă și ambele roți din față și din spate au trecut peste ea”. S-a grăbit să o ajute și a găsit-o pe Milliee cu ceea ce a descris-o drept „răni de zdrobire evident”.

 

Fetița s-ar fi aflat în punctul mort al șoferului

 

3. -imagine fara descriere- (anglia--sofer-roman-acuzat-ca-a-ucis-o-fetita-de-trei-ani--gasit-nevinovat-de-judecatori-nu-am-vazut-o-3.jpg)

SURSA FOTO: captură wiltshire999s.co.uk

Sergentul Jonathan Brooks a confirmat că ancheta a constatat că Milliee s-ar fi aflat în punctul mort al șoferului – și nu ar fi fost văzută la verificarea oglinzilor sale și a camerei retrovizoare a dubei. El a explicat că Milliee-Ann ar fi avut o înțelegere foarte limitată despre drum, având în vedere vârsta ei fragedă și nu ar fi putut aprecia pericolele pe care le prezintă vehiculele. Brooks a spus că, având în vedere statura și greutatea lui Milliee de 16 kilograme în comparație cu dimensiunea și puterea dubei, deoarece șoferul a coborât de pe bordură, este „puțin probabil să fi putut aprecia ceea ce se întâmpla”.

Ancheta a auzit că Milliee a suferit o fractură semnificativă la baza craniului. Au existat zone de hemoragie, umflare a creierului și multiple fracturi pelvine. 

Anglia. Tânăr fotbalist român, sfârșit cumplit într-un lac. Cu trei săptămâni înainte a fost bătut: Familia lui Nicolae insistă că atacul și moartea sunt legate

 

Ancheta s-a încheiat, șoferul român nu va fi urmărit penal

 

La 13 iunie 2023, poliția din Wiltshire a confirmat că Sergiu – care de atunci s-a întors acasă în România – nu va fi urmărit penal pentru incident.

„O anchetă privind circumstanțele unei coliziuni în Calne în care a murit, din păcate, o fetiță de trei ani, s-a încheiat acum. A fost efectuată o anchetă amănunțită condusă de ofițeri specialiști și a fost trimis un dosar la Parchetul Coroanei, care a concluzionat că nu se vor lua măsuri ulterioare împotriva șoferului dubei implicate. Părinții tinerei fetițe au fost informați și gândurile noastre rămân cu ei în acest moment”, a spus într-un comunicat poliția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel