Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anglia. Român, condamnat la ani grei de închisoare pentru sclavie modernă. Poliția britanică face un apel către românce
WhatsApp
Anghel I., un român de 49 de ani, a fost condamnat la 11 ani de închisoare, după ce s-a stabilit că a racolat două tinere din România pe care le-a obligat să se prostitueze în Marea Britanie.

Anghel, stabilit în Harehills, o zonă din estul orașului Leeds, Anglia, a fost condamnat în urma unei anchete începute la o adresă în luna martie a acestui an. Ancheta a dus la descoperirea unor practici de sclavie modernă pentru două femei care au fost găsite acolo.

Detectivii de la Leeds Child Vulnerable to Exploitation Team (CVET) cred că este posibil ca românul să fi traficat alte femei în țară în scopul exploatării sexuale și încurajează pe oricine care crede că a fost o victimă să îi contacteze.

 

Apel la româncele care cred că au fost traficate

 

„Sper că acest rezultat va da oamenilor încredere să raporteze poliției activitățile care ar putea fi legate de sclavia modernă, astfel încât să putem lua măsuri cu partenerii împotriva celor care sunt implicați în această practică îngrozitoare. Am dori să profităm de această ocazie, acum că Anghel I. este după gratii pentru o perioadă semnificativă de timp, pentru a face apel la femeile care cred că au fost traficate în România. Oricine se prezintă ar trebui să fie asigurat că va fi sprijinit de ofițerii noștri special instruiți, care lucrează în parteneriat cu agenții pentru a investiga aceste chestiuni în detaliu și cu discreție pentru a-i aduce pe autorii acestei crime oribile în fața justiției”, spune inspectorul detectiv Al Cheyne.

Leeds CVET poate fi contactat la numărul 101 sau prin intermediul LiveChat de pe site-ul web al poliției din West Yorkshire.

Pentru mai multe informații despre cum să depistați semnele și să raportați sclavia modernă, polițiștii susțin să consultați paginile de sfaturi de pe site-ul web al poliției din West Yorkshire.

În patru luni de la informarea transmisă de Poliția Română polițiștilor britanici, respectiv în luna iulie 2022, bănuitul, cetățean român, a fost trimis în judecată, judecat și condamnat la executarea pedepsei cu închisoarea de 11 ani și opt luni, pentru exploatarea sexuală a celor două victime.

„Acest caz reflectă reacția rapidă a Poliției Române în fața situațiilor de risc în care se pot afla victimele exploatării, subliniază buna și eficienta cooperare a forțelor de poliție române și britanice, precum și angajamentul acestor instituții în lupta împotriva traficului de persoane”, transmit polițiștii români.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel