Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anglia. Român, căutat în dosarul celor 39 de migranți, blocați în camion. Poliția britanică, apel către conaționali: „Ajutați-ne!”
WhatsApp
Poliția britanică îl caută pe Marius Mihai Drăghici, românul suspect în dosarul celor 39 de vietnamezi morți în camionul din Essex.
Anglia. Român, căutat în dosarul celor 39 de migranți din camionul frigorific. Poliția britanică face un apel către conaționali: „Ajutați-ne!”

Poliția din Anglia informează faptul că „se știe că suspectul lucrează în industria de transport și are legături cu Bacău în România și Spania”. Autoritățile au făcut publică fotografia românului căutat în legătură cu moartea a 39 de persoane găsite în spatele unui camion.

Marius Mihai Draghici este suspectat că „a făcut parte din rețeaua care a dus la moartea cetățenilor vietnamezi, ale căror cadavre au fost descoperite în containerul camionului din Essex”. Victimele - bărbați, femei și copii, cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani - s-au sufocat după ce au fost închise într-o unitate etanșă timp de aproape 12 ore. Camionul a fost transportat cu feribotul de la Zeebrugge, în Belgia, la Purfleet, pe 23 octombrie 2019.

Poliția îl suspectează pe cetățeanul român că „face parte din rețeaua care a coordonat călătoriile imigranților în Marea Britanie” și a spus că îl caută pe bărbatul de 48 de ani în legătură cu „călătoria fatală și mai multe evenimente care au condus la aceasta”.

Șofer român, 27 de ani de închisoare pentru uciderea celor 39 de vietnamezi din „camionul morții“ din Essex

 

„Aș dori să fac un apel la publicul din România și chiar din Spania"



Poliția din Essex a spus că folosește „mai multe tactici” pentru a-l urmări și a lansat, de asemenea, o fotografie a românului, în speranța că oamenii pot ajuta la găsirea acestuia.

„Investigația asupra morții tragice a celor 39 de cetățeni vietnamezi este cea mai complexă întreprinsă vreodată de poliția din Essex. Până acum am adus 10 persoane în fața justiției și am obținut pedepse cu închisoarea de aproape 100 de ani în total”, a spus inspectorul șef detectiv Louise Metcalfe.

Patru dintre cele zece persoane arestate pentru rolul lor erau „șefii criminalității” Gheorghe Nica, în vârstă de 45 de ani, din Basildon, Ronan Hughes, în vârstă de 42 de ani, din Armagh, șoferii de camioane Maurice Robinson, în vârstă de 27 de ani, din Craigavon ​​și Eamonn Harrison, în vârstă de 25 de ani, din Co Down.

Ei au fost condamnați pentru ucidere din culpă și complot pentru introducerea ilegală de persoane.

„Marius Draghici rămâne un suspect remarcabil și, așa cum am promis, urmărirea noastră pentru dreptate nu se va opri la granițele și frontierele noastre”, a adăugat Metcalfe. „Aș dori să fac un apel la publicul din România și chiar din Spania: ajuttați-ne să-l localizăm pe Marius Draghici”.

Marea Britanie. Primele IMAGINI cu șoferul camionului în care au fost descoperite 39 de CADAVRE. Ce posta pe Facebook

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel