Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anglia adaugă noi țări pe lista roșie. O speranță pentru români: Câteva state au devenit „libere“ de circulat
WhatsApp
Lista țărilor în care cei care ies din Marea Britanie pot călători liber, fără carantină sau cu prezentarea unui test covid  cuprinde dor nouă țări. Germania, Italia, Turcia și Suedia sunt pe lista statelor „libere“ de carantină sau care cer test Covid atât la intrarea în Anglia, cât și la sosirea din aceste destinații.
sursa foto: Secția consulară a Ambasadei României la Londra / Facebook

Grant Shapps a declarat că Danemarca, Islanda și Slovacia au fost  adăugate pe „lista roșie”, unde carantina este obligatorie. De asemenea, insula Caraibe din Caraibe este acum supusă carantinei. Secretarul pentru transporturi a declarat că săptămâna aceasta nicio țară nu va fi eliminată de pe lista roșie.

Miniștrii au eliminat încă patru națiuni de pe lista sigură - Danemarca, Islanda, Slovacia și insula Curacao din Caraibe, fiind necesară carantina la întoarcerea în Marea Britanie de mâine la 4 dimineața, potrivit celor mai recente date publicate pe gov.uk.

Deși există încă peste 60 de țări pe „lista verde” a Regatului Unit în care carantina nu este necesară la întoarcere, multe au propriile restricții la sosire sau sunt închise complet vizitatorilor.

Ce se întâmplă cu România?

 

Ieșirile din UK sunt posibile în prezent, fără restricții, în Germania, Polonia, Suedia, Italia, Turcia, Grecia continentală, Gibraltar, San Marino și Liechtenstein. Ultimele două sunt atât de mici încât nu au propriile aeroporturi. Grecia continentală riscă să scape de pe lista verde săptămâna viitoare, după ce infecțiile au ajuns la aproximativ 20,9 cazuri la 100.000.

La sosirea în Marea Britanie venind din orice țară, este necesară furnizarea datelor de contact și informații privind țara/țările în care persoanele în cauză s-au aflat în ultimele 14 zile. De asemenea, persoanele care călătoresc în Marea Britanie au obligația de a se autoizola timp de 14 zile dacă sosesc din România sau dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie. Dacă persoanele în cauză refuză să furnizeze aceste informații sau să se autoizoleze, riscă o amendă de până la 1000 GBP.

Persoanele care sosesc în Anglia, Țara Galilor, Scoția sau Irlanda de Nord venind din România sau dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie - denumite „travel corridors” - sunt obligate să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile, potrivit MAE Român.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel