Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Angajații din Senat și Camera Deputaților solicită majorări salariale duble decât cele propuse de Guvern
WhatsApp
Angajații din Senat și Camera Deputaților nu sunt de acord cu majorările salariale propuse de Guvern și cer dublarea sumelor.

Sindicatele funcţionarilor publici şi personalului contractual din Senat şi Camera Deputaţilor solicită majorări salariale de 20% şi resping propunerea Executivului de creştere a salariilor cu doar 10%.

"Spunem nu creşterii salariilor cu 10%, în două tranşe. În numele salariaţilor din Parlamentul României, ne exprimăm dezacordul faţă de propunerea Executivului de a majora salariile doar cu 10% în două tranşe. Opinia publică şi, din păcate, şi factorul politic au inoculat falsa idee conform căreia rolul nostru în funcţionarea statului român este minor, ceea ce atrage după sine consecinţe mai ales la nivel salarial. Acum declarăm clar şi răspicat: Suntem funcţionarii statului care asigură funcţionarea Legislativului României! O greşeală minoră din partea noastră poate avea repercusiuni asupra tuturor. Dacă şi noi ne-am îndeplini obligaţiile în rate şi la un nivel minim, aşa cum sunt aceste propuneri de majorare salarială, înseamnă că ar trebui să ne calibrăm activitatea după aceleaşi tipare. Menţionăm încă un aspect care pare a fi ignorat. Factorul politic nu ar trebui să se bazeze pe dictonul 'aşteaptă mulţi la uşă, dacă vreţi, plecaţi'", se arată în comunicatul transmis, miercuri, Agerpres.

Cele patru sindicate ale personalului din Parlament solicită Guvernului "reevaluarea propunerii sale de majorare a salariilor angajaţilor din Parlamentul României cu un procent de 20%, în două tranşe, respectiv 15% începând cu luna iunie 2024 şi 5% în luna septembrie 2024, raportat la nivelul acordat pentru luna ianuarie 2024".

"Reiterăm faptul că am dovedit respect şi loialitate faţă de instituţia în care ne desfăşurăm activitatea şi am înţeles să nu punem presiune prin mişcări sindicale de protest, alegând calea dialogului. Dar asta nu trebuie interpretat ca fiind o lipsă de acţiune sau acceptarea primei oferte. Aşteptăm acelaşi respect pe care şi noi l-am oferit de-a lungul timpului!", se mai arată în comunicatul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel