Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Andrew Noble: „Sistemul de imigraţie pe bază de puncte nu îi afectează pe români”
WhatsApp
Sistemul de imigraţie pe bază de puncte ce va fi aplicat în Marea Britanie nu îi afectează pe românii şi restul cetăţenilor UE care s-au înregistrat pentru statut special, de rezident sau pre-rezident, ci pe cei care doresc să se stabilească în Regat, anul viitor, când expiră perioada de tranziţie post-Brexit, a declarat, într-un interviu, ambasadorul britanic la Bucureşti, Andrew Noble.

„Marea majoritate a lucrătorilor cu calificare nu vor avea nicio dificultate privind acest sistem. Este mai împovărător decât libera circulaţie, dar Guvernul este clar în acest sens: libera circulaţie trebuie să se încheie. Aceasta este maniera prin care vor fi umplute goluri din economia noastră dar şi nevoile românilor care vor să trăiască şi să lucreze în Marea Britanie vor fi satisfăcute”, a afirmat diplomatul.

Potrivit unui document ce prezintă planurile Guvernului de la Londra, cetăţenii UE cu o calificare în meserie se pot înscrie pentru a se stabili în Marea Britanie, de la 1 ianuarie 2021, dacă vor cumula minimum 70 de puncte, acordate pentru criterii, precum calificarea în muncă, educaţie, dacă au deja un angajator în Regat şi dacă au un venit minim garantat. Andrew Noble a precizat că acest sistem a fost gândit de mult timp de Guvernul britanic, iar datele din documentul politic publicat la 19 februarie sunt trasate "în linii mari".

„Este un document-cadru, nu documentul de implementare. S-ar putea ca unele elemente să se schimbe între momentul prezent şi cel al implementării, pe 1 ianuarie. Nu ştiu cum va fi, dar ce este scris acolo nu va fi, literă cu literă, realitatea”, a punctat Noble.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel