Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Andrei, românul care a zburat de la Viena la Londra agățat de trenul de aterizare al unui avion, nu-și mai revine după șocul trăit: „A luat-o razna rău!”
WhatsApp
Știrea potrivit căreia un român a zburat de la Viena la Londra agățat de trenul de aterizare al unui avion a făcut înconjurul Europei, în anul 2010, mulți întrebându-se dacă este sau nu reală. Acum, Andrei Culea din satul Cochirleni, județul Constanța, nu-și mai revine după șocul trăit.
Andrei, românul care a zburat de la Viena la Londra agățat de trenul de aterizare al unui avion, nu-și mai revine după șocul trăit: „A luat-o razna rău!”

Conform Daily Mail, tânărul, pe când avea numai 20 de ani, a luat drumul Marii Britanii pentru a-și găsi de muncă. El a reușit să reziste la temperaturi sub 0 grade, pe o distanță de aproape 1.300 de kilometri, prins de trenul de aterizare al unui Boeing 747, deținut de familia regală din Dubai.

În dorința de a-și găsi ceva de lucru în Marea Britanie, Andrei s-a strecurat atunci pe pista unui aeroport din Viena, urcând pe trenul de aterizare al unei aeronave aparținând familiei regale din Dubai. În ciuda temperaturilor foarte scăzute, românul a supraviețuit zborului, fiind descoperit la aterizarea la Londra mai mult mort decât viu.

 

„Băiatul era foarte muncitor înainte să dea de necazul cu zborul ăla”

 

Devenit personaj de mare interes pentru presa britanică, Andrei Culea a fost internat în spital câteva săptămâni, după care a încercat să-și facă un rost la Londra. În timp, însă, cum problemele de sănătate s-au accentuat, românul din Cochirleni a revenit acasă, în sat, dar este de nerecunoscut.

„Vă spun sincer, Andrei e într-o situație gravă, a luat-o razna rău! Nu te mai poți înțelege cu el, nu vorbește cu nimeni, și familiei îi e greu să comunice cu el. El e mereu pe drumuri, face zeci de kilometri zilnic, și spre Medgidia, și spre Constanța, fără nici o noimă.

Băiatul era foarte muncitor înainte să dea de necazul cu zborul ăla, care e clar că l-a afectat serios. Acum merge mereu, zeci de kilometri, pe șosea, pe lângă calea ferată, ziua și noaptea, nu contează. Mi-e și frică să nu dea cineva peste el cu mașina, că sunt și zone întunecate, vă dați seama”, a precizat Neamțu Mihalache, primarul comunei Rasova, care include și satul Cochirleni, conform Fanatik.

Potrivit familiei, Andrei Culea a venit așa de târziu acasă, adică acum un an și jumătate, pentru că suferințele lui generate pe fond nervos de zborul la Londra i-au provocat o amnezie severă, așa că tânărul nu mai știa în ce loc trebuia să se întoarcă.

Din precauție, autoritățile care vin periodic să vadă ce mai face Andrei Culea sunt însoțite mereu de polițiștii locali. În prezent, bărbatul de 31 de ani care în 2010 era pe prima pagină a ziarelor britanice trăiește din indemnizația de handicap, care înseamnă 350 de lei pe lună.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel