Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ANCHETĂ la nivel înalt în SUA: Mandatul lui DONALD TRUMP, în PERICOL de a fi SUSPENDAT?
WhatsApp
Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, a anunţat marţi seară lansarea unei investigaţii parlamentare care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a denunţat anunţul lui Nancy Pelosi, apreciind că este vorba de un act de "hărţuire prezidenţială".

"Săptămâna aceasta, preşedintele Donald Trump a recunoscut că i-a cerut preşedintelui Ucrainei să comită acţiuni care să îl ajute pe el din punct de vedere politic. Prin urmare, Camera Reprezentanţilor iniţiază astăzi o anchetă oficială în sensul demiterii. Le cer celor şase comisii să demareze investigaţiile sub această umbrelă", a declarat Nancy Pelosi, citată de Fox News.

"Preşedintele trebuie tras la răspundere. Nimeni nu este mai presus de lege", a subliniat Pelosi.

Donald Trump denunţă un act de "hărţuire prezidenţială"

Preşedintele SUA, Donald Trump, a denunţat vehement anunţul lui Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, privind ancheta care ar putea conduce la demitere, apreciind că este vorba de un act de "hărţuire prezidenţială".

"O zi atât de importantă la Naţiunile Unite, atât de multă muncă şi atât de mult succes, iar democraţii au ruinat-o şi au discreditat-o intenţionat cu ştiri despre mizeria vânătorii de vrăjitoare. Foarte rău pentru ţara noastră. Pelosi, Nadler, Schiff şi, desigur, Maxine Waters! Vă vine să credeţi? Nu au văzut deloc nicio stenogramă. Vânătoare de vrăjitoare totală! Hărţuire prezidenţială", a reacţionat Donald Trump prin Twitter.

Brad Parscale, directorul echipei de campanie electorală a lui Donald Trump, a catalogat drept "neinspirată" decizia lui Nancy Pelosi. "Democraţii au deschis oficial drumul pentru o victorie imensă a lui Donald Trump", a spus Parscale.

Camera Reprezentanţilor din SUA a cerut oficial Casei Albe prezentarea stenogramei conversaţiilor preşedintelui Donald Trump cu omologul său din Ucraina, Volodimir Zelenski. Comisiile pentru Informaţii, Supraveghere şi Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor au trimis marţi o scrisoare oficială Preşedinţiei SUA prin care cer transmiterea stenogramelor conversaţiilor lui Donald Trump, pe fondul suspiciunilor că acesta ar fi cerut Ucrainei investigarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA.

"Dacă recentele informaţii apărute în presă sunt adevărate, înseamnă că preşedintele a discutat cu un lider străin despre investigaţii care să îl vizeze pe un adversar politic în scrutinul din SUA. Aceasta este definiţia abuzului de putere în mod corupt", se arată în scrisoare.

Echipa de campanie a lui Joseph Biden a anunţat că acesta susţine lansarea procedurii demiterii lui Donald Trump.

Donald Trump este suspectat că i-a cerut preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-o convorbire desfăşurată pe 25 iulie, să ofere informaţii compromiţătoare despre activităţi de afaceri ale lui Joseph Biden şi ale fiului acestuia, Hunter Biden.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat, marţi seară, că a autorizat publicarea stenogramelor conversaţiilor sale cu omologul din Ucraina, Volodimir Zelenski. "Mă aflu acum la reuniunea ONU, reprezentând ţara noastră, dar am autorizat publicarea mâine a stenogramei totale, neclasificate şi neredactate a conversaţiei mele cu preşedintele Zelenski din Ucraina. Veţi vedea că a fost o convorbire amicală şi total adecvată. Fără presiuni şi, spre deosebire de Joe Biden şi de fiul lui, fără favoruri în schimbul favorurilor! Aceasta nu este alceva decât continuarea celei mai mari şi mai distructive vânători de vrăjitoare din toate timpurile!", a declarat Donald Trump prin Twitter, citează MEDIAFAX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel