Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anchetă în Italia: 55 de români acuzați că au înșelat statul cu venitul de cetățenie cu sute de mii de euro
WhatsApp
Un număr de 55 de români sunt acuzați că au înșelat statul italian cu sume totalizând sute de mii de euro, într-o anchetă desfășurată de Guardia di Finanza din La Spezia.
Anchetă în Italia: 55 de români acuzați că au înșelat statul cu venitul de cetățenie cu sute de mii de euro

Acuzațiile includ depunerea de declarații false pentru a obține venitul de cetățenie fără a avea dreptul la acesta, precum și alte infracțiuni legate de substituire de persoană și spălare de bani.

Ancheta a fost inițiată după ce autoritățile au observat un număr neobișnuit de mare de români care mergeau în mod repetat la diferite oficii poștale din provincie pentru a retrage cardul de venit de cetățenie. Ei au fost însoțiți de alți compatrioți care serveau ca traducători în interacțiunile cu operatorii poștali, deoarece mulți dintre aceștia nu vorbeau limba italiană. Această descoperire a ridicat suspiciuni cu privire la validitatea cererilor de venit de cetățenie.

 

Peste 30 de români au primit în mod necuvenit aproximativ 300.000 de euro

 

Investigațiile ulterioare au arătat că aceste persoane completaseră cererile cu informații false pentru a părea că îndeplinesc criteriile de accesare a subvenției, în special rezidența în Italia de cel puțin 10 ani. Prin urmare, ei au beneficiat în mod necuvenit de venitul de cetățenie, cauzând pierderi semnificative pentru statul italian, conform presei străine.

32 de români au primit în mod necuvenit venitul pentru o sumă totală de aproximativ 300.000 de euro, iar alți 17 subiecți pentru infracțiunea de substituire de persoană și, în fine, alți șase pentru infracțiunea de spălare de bani.

Pe lângă acuzațiile penale, cei care au beneficiat în mod necuvenit de venitul de cetățenie au fost denunțați și au fost, de asemenea, raportați la INPS pentru a bloca contribuțiile solicitate, împiedicând astfel plata necuvenită a încă 168.000 de euro.

Autoritățile italiene sunt hotărâte să combată orice formă de fraudă și să protejeze resursele publice pentru a asigura că acestea sunt utilizate corect și eficient în beneficiul societății.

 

----------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel