Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ana Bogdan, gest emoționant după meciul cu ucraineanca Dayana Yastremska. Românca, lăudată de presa internațională
WhatsApp
Gestul făcut de Ana Bogdan după meciul cu ucraineanca Dayana Yastremska, din optimile de finală ale tureneului de la Lyon, a impresionat o lume întreagă.
Ana Bogdan, gest emoționant după meciul cu ucraineanca Dayana Yastremska. Românca, lăudată de presa internațională

Ana Bogdan (locul 79 WTA) a cedat în dramatic în meciul cu ucraineanca Dayana Yastremska (21 de ani, locul 128 WTA), din „optimile” turneului de la Lyon, scor 6-3, 7-6-7(7), 6-7(7).

La finalul partidei, românca și-a îmbrățișat adversara, la fileu, iar apoi a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.

„Azi a fost destinat să fie ziua ta. O meriți total. A fost cel mai greu meci pe care l-am jucat în termeni de emoții și de stăpânire a lor. A trebuit să lupt, asta e competiția, dar cumva știam că nu e fair-play. Fie ca Dumnezeu să te protejeze, să o protejeze pe sora ta, pe familia ta și pe toți oamenii (n.r. din Ucraina). Fie ca toți să trăim în pace”, este mesajul postat de Ana Bogdan, pe Instagram.

Rapid, mesajul româncei a devenit viral, iar presa internațională a lăudat-o pe Ana Bogdan pentru rândurile dedicate jucătoarei din Ucraina.

Jose Morgado, unul dintre cei mai apreciați jurnaliști din tenis, a reacționat pe Twitter: „Bogdan a pierdut, dar a câștigat de asemenea”.

 

 

Yastremska: „Mi-aș fi dorit să fiu acum în țara mea, dar tatăl meu a decis altceva”

 

Mai mult, Dayana Yastremska a plâns la finalul meciului cu Ana Bogdan, în timpul unui interviu, afirmând că îi este foarte greu să se concentreze în timpul partidelor, fiind cu gândul la situația dramatică din Ucraina.

„Îmi tremură mâinile. Am venit din țară afectată de război, unde se află familia mea. A fost foarte dificil din punct de vedere emoțional. Mi-aș fi dorit să fiu acum în țara mea, dar tatăl meu a decis altceva.

Mulțumesc organizatorilor pentru wildcard, e o oportunitate mare pentru mine. Mulțumesc pentru sprijin, oamenii mi-au trimis mesaje de susținere și vă mulțumesc.

Trebuie să mă gândesc puțin, îmi cer scuze. Inima mea este acasă și mintea mea se luptă aici, așa că e foarte dificil să mă concentrez și să îmi găsesc echilibrul. Această victorie nu înseamnă nimic, având în vedere ce se întâmplă în țara mea.

Dar mă bucur că am putut lupta pentru Ucraina și sunt mandră de ucrainenii mei, sunt niște eroi. Nu știu ce să mai spun altceva, îmi pare rău”, a declarat ucraineanca, potrivit Digi Sport.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel