Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ana Bărbosu, mesaj impresionant pentru Jordan și Sabrina, după decizia TAS privind JO: „Noi, sportivii, nu suntem de vină”
WhatsApp
Gimnasta română Ana Maria Bărbosu a transmis un mesaj emoționant către colegele sale de competiție, americanca Jordan Chiles și românca Sabrina Voinea, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a hotărât că medalia de bronz la proba de sol a Jocurilor Olimpice Paris 2024 îi revine ei.    
Gimnasta Ana Maria Bărbosu, în pericol la evenimentul de omagiere de la Focșani: Un jandarm fals a fost depistat la ceremonie cu o armă / Foto: Instagram

În urma acestei decizii, Chiles va trebui să returneze medalia de bronz pe care a primit-o inițial, iar Voinea a rămas pe locul al patrulea. Mesajul Anei a subliniat atât compasiunea și înțelegerea față de colegele sale, cât și speranța într-un viitor comun pe podiumul olimpic.

„Sabrina, Jordan, gândurile mele se îndreaptă spre voi. Știu ce simțiți, pentru că am trecut și eu prin asta. Dar sunt convinsă că vă veți întoarce mai puternice. Sper din adâncul sufletului meu că la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice toate trei vom urca pe același podium. Acesta este visul meu adevărat!", a scris Bărbosu pe Instagram. Mesajul ei a a fost distribuit de legenda gimnasticii Nadia Comăneci, care a fost mereu un sprijin pentru sportivii români.

Ana Maria Bărbosu a subliniat în mesajul său importanța respectării spiritului olimpic și a făcut apel la o competiție bazată pe corectitudine și respect reciproc. „Această situație nu ar fi avut loc dacă responsabilii ar fi respectat regulamentul. Noi, sportivii, nu suntem de vină, iar ura pe care o primim este dureroasă. Am vrut să închei această ediție a Jocurilor Olimpice Paris 2024 în spiritul olimpismului, adevărata valoare a lumii", a mai transmis ea.

 

2. Foto: Inst... (ana-barbosu-2_66095500.png)

 

Promisiunea Nadiei Comăneci pentru Sabrina Voinea

 

Nadia Comăneci, profund impresionată de situație, a mers un pas mai departe și a anunțat că îi va oferi Sabrinei Voinea medalia ei de bronz câștigată la Jocurile Olimpice de la Montreal, ca semn de încurajare și solidaritate. Gestul Nadiei a stârnit o reacție emoționantă în rândul fanilor și a fost văzut ca un simbol al unității și sprijinului între gimnaste, indiferent de provocările întâmpinate.

Totuși, situația nu este lipsită de controverse. Comitetul Olimpic și Paralimpic al Statelor Unite (USOPC) a anunțat că va face apel la decizia TAS. USOPC a emis duminică o declarație prin care a afirmat că există erori critice atât în punctajul inițial al Federației Internaționale de Gimnastică (FIG), cât și în procesul de apel al TAS, erori care trebuie adresate.

„Credem cu tărie că Jordan a câștigat pe bună dreptate medalia de bronz și considerăm că decizia TAS este incorectă”, a declarat USOPC.

Această situație tensionată a generat discuții aprinse în rândul suporterilor gimnasticii și al experților din domeniu. Mulți consideră că decizia TAS reflectă corectitudinea competiției și respectarea regulamentului, în timp ce alții sunt de părere că schimbările retroactive de medalii subminează spiritul olimpic și generează frustrare atât în rândul sportivilor, cât și al fanilor.

Deși competiția este acerbă, gimnaștii rămân uniți printr-o înțelegere comună a sacrificiilor și eforturilor necesare pentru a ajunge la cel mai înalt nivel. Speranța exprimată de Ana de a împărți podiumul olimpic cu Sabrina Voinea și Jordan Chiles în viitor este un simbol al acestei unități și al dorinței de a vedea gimnastica evoluând într-un spirit de fair-play și respect.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
pixel