Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
American, fascinat de România: „Ospitalitatea ta este legendară” - VIDEO
WhatsApp
Un american a publicat pe TikTok un mesaj în care susține că este fascinat de România. 
American, fascinat de România: „Ospitalitatea ta este legendară” - VIDEO

„Ok, România, ascultă! S-ar putea să nu ai cele mai bune drumuri din lume, s-ar putea să ai găuri „surpriză” în străzi pe care nimeni nu le-a cerut... dar ospitalitatea ta este legendară”, a transmis americanul pe TikTok. „Este o poveste reală, nu glumesc. Am trecut pe lângă o patiserie și nu știam ce este. Am întrebat un bărbat ce tocmai a cumpărat două plăcinte ieșind de aici ce este. Iar el mi-a dat una. A insistat. Am întrebat: ești sigur? Iar el a răspuns: da, da, trebuie să iei una. Am întrebat dacă se poate plăti și cu cardul, iar el mi-a spus că este gratis. Aceasta este ospitalitatea românilor. Nu o să primești ceva gratis în America”

 

@oopsimovedagain Ok, Romania, Listen ????????! You might not have the best roads in the world, you might have “surprise” street holes nobody asked for... but your hospitality is legendary. I give you this ???? #romania #engineer #hospitality #freedom #oopsimovedagain ♬ Arabesque - Debussy - Michael Charles Clark

Postarea a strâns aproape 4.000 de like-uri și zeci de comentarii, majoritatea declarându-se impresionați.

„Un om care adoră România mai mult ca mulți români care trăiesc în ea! Trebuie să vedem și partea bună nu doar partea rea din țara asta”.

„Vorba aia... suntem noi amărâți, dar suntem atât de sufletiști”.

„Welcome to Romania, man!”

„România este aur pur datorită oamenilor de-acolo”.

„Românii sunt cei mai ospitalieri și darnici dintre toți”.

 

Vezi și 

 

Mai sunt românii din SUA interesați de țara natală? Bogdan Banu: "Mulți au ales să se rupă de ceea ce înseamnă România"

 

O parte dintre românii stabiliți în Statele Unite ale Americii au ales să rupă complet legătura cu ceea ce înseamnă România, mai ales cei plecați peste ocean în perioada comunistă, spune Bogdan Banu, liderul comunității de români din Washington DC. 

Într-un interviu acordat DC News, Bogdan Banu a vorbit, printre altele, și despre modul în care românii din SUA țin legătura cu țara mamă. Liderul comunității de români din Washington susține că românii veniți în ultima perioadă sunt deosebit de activi. În schimb, cei sosiți în perioada comunistă au ales să se rupă de ceea ce însemna România.

"Există o companie care oferă 20-30 de posturi de televiziune românești. E destul de populară. Sunt câteva segmente. Pentru acei români de generația a doua și treia legătura cu România practic nu mai există. Există o legătură cu ceea ce înseamnă cultura și tradițiile românești. 

Pentru cei veniți în perioada comunistă, relația e oarecum ambivalentă. Ei au venit într-o perioadă în care nu știau dacă se mai pot întoarce. Mulți, pentru sănătatea lor mentală, au ales să se rupă de ceea ce însemna România, pentru că au lăsat în spate un bagaj emoțional dificil. Mulți au trebuit să fugă ilegal, li s-au confiscat proprietățile, sunt multe povești dureroase pe care le auzi de la ei. 

Pe de altă parte, sunt mulți care au fost foarte activi în comunitate. 

Cei veniți în ultima perioadă sunt foarte activi", spune Bogdan Banu, într-un interviu acordat DC News.   

Vezi continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel