Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Amendă de 5.000 de euro în Germania, pentru un gest absolut banal. "Nu știu dacă mai există o țară cu legi atât de tâmpite" - VIDEO
WhatsApp
Românii care locuiesc în Germania pot primi o amendă care poate ajunge și la 5.000 de euro pentru un lucru banal. O moldoveancă a povestit pe TikTok ce nu ai voie să faci, iar oamenii s-au dezlănțuit în comentarii. 
Amendă de 5.000 de euro în Germania (Foto: captura TikTok)

O moldoveancă stabilită în Germania spune că în Germania este interzi să-ți usuci rufele în balcon, amenda pentru acest lucru banal ajungând și la 5.000 de euro. Se pare că uscarea hainelor pe balcon poate duce la dezvoltare a mucegaiului. Românii și moldovenii care locuiesc în Germania spun însă în comentarii că ei nu au auzit de o asemenea regulă. 

"Nu știu dacă mai există vreo țară cu o legislație atât de tâmpită precum Germania. Această țară continuă să ne surprindă. Știți ce am mai aflat? Sau, mai bine zis, pentru ce puteți primi amendă în jur de 5.000 de euro? Pentru faptul că uscați hainele la balcon.

O spun cu toată seriozitatea. De la început trebuie să vă spun că nu se dădea voie să uscați hainele la balcon, adică peste balcon. Acum nici în balcon. Nu se acceptă deoarece hainele sunt ude și din acest motiv mucegăiește blocul locativ. Dacă uscați hainele în casă, nu veți avea niciodată mucegai de la hainele ude. Mucegaiul se face numai atunci când usuci hainele afară", spune moldoveanca. 

Argumentele în sprijinul acestei interdicții pare că se referă la aspectul estetic al clădirilor și la necesitatea menținerii unei imagini curate și ordonate în comunități. Mai mult decât atât, un alt motiv invocat este preocuparea pentru igienă, deoarece uscarea hainelor în aer liber poate duce la scurgeri de apă și la risc crescut de dezvoltare a mucegaiului.

VIDEO

@anamariadobrenco Cum ve se par legile? #moldova #romania #germania #diaspora ♬ sunet original - Ana Maria Dobrenco

 

Românii spun că nu au auzit de această regulă

 

În secțiunea de comentarii a clipului s-a născut o adevărată controversă. În timp ce unii spun că știu și respectă această regulă, alții spun că nu este adevărat sau că legea se aplică doar în anumite zone ale Germaniei. Ba mai mult, unii spun că o lege similară există și în România.

Iată doar câteva dintre comentarii:

"Motivul găsit e absurd dar era necesar... De ce să văd eu boarfele vecinilor atârnate la geam?!"

"Nu trebuie sa se vadă adică să scoți sarma de rufe in afara balconului. Hainele le poți usca pe balcon pe stative sau sunt sârme in jurul blocului și le poți usca acolo."

"În fiecare bloc este loc special amenajat pentru uscarea hainelor, asa ca dacă nu-ți place, nu te ține nimeni ????."

"Da există !! Belgia ,Franța ..Italia și aproape în toată Europa este interzis !! Seară bună."

"Pai tocmai din cauza acestor legi și amenzi exista disciplina. La noi.... merge și așa"

"Asa este peste tot afara doar este o fatada de imobil."

"În Germania totul este posibil......."

"Este o lege foarte bună hainele nu au ce căuta în afara balconului la uscat."

"Aici este vorba despre balcoane ne-închise cu geam adică, dacă ai balcon deschis cica strici imaginea orașului...."

"Legea asta este și în marile orașe din România, doar că nu prea se aplică la toată lumea."

 

---------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel