Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ambarcațiune cu 500 de persoane la bord, dispărută pe Marea Mediterană 
WhatsApp
O ambarcaţiune ce avea la bord în jur de 500 de migranţi, inclusiv un nou-născut şi femei însărcinate, a dispărut în Mediterana Centrală, au indicat vineri două organizaţii neguvernamentale, transmite Reuters.

Alarm Phone, o asociaţie care primeşte apeluri de la ambarcaţiuni cu migranţi aflaţi în pericol, a afirmat că a pierdut contactul cu nava în dimineaţa de miercuri.

În acel moment, ambarcaţiunea plutea în derivă, cu motorul defect, în largul mării la circa 320 km nord de portul libian Benghazi şi peste 400 km distanţă de Malta sau Sicilia.

ONG-ul italian Emergency a informat joi că nava sa Life Support şi Ocean Viking, un alt vas de salvare, încercaseră fără succes timp de 24 de ore să găsească ambarcaţiunea dispărută.

Un purtător de cuvânt al Emergency a declarat vineri că operaţiunea de căutare este încă în desfăşurare, şi că este posibil ca migranţii să fi fost culeşi de o altă ambarcaţiune sau să fi reuşit să repare motorul şi să îşi continue călătoria spre Sicilia.

Paza de coastă italiană a raportat joi salvarea a 423, respectiv 671 de migranţi în două operaţiuni separate în apele italiene, dar Alarma Phone a precizat că aceştia nu au legătură cu ambarcaţiunea dispărută.

Migranții nu pot fi returnați în Libia



Separat, organizaţia germană SOS Humanity a transmis că 27 de migranţi au fost culeşi de pe mare de un tanc petrolier şi duşi înapoi ilegal în Libia.

Potrivit dreptului umanitar internaţional, migranţii nu pot fi returnaţi cu forţa în ţări unde riscă să fie supuşi relelor tratamente, iar în Libia au fost documentate pe larg cazuri de abuzuri împotriva migranţilor.

Guverne europene au adoptat o linie tot mai dură în privinţa migranţilor, inclusiv în Italia, care se confruntă cu o creştere însemnată a sosirilor pe mare. În anul în curs au fost înregistrate deja peste 47.000 de sosiri, faţă de cele circa 18.000 în perioada similară a lui 2022, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel