Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Am venit în Franța la muncă”. Român, judecat după ce a intrat în farmacii și clinici veterinare: „Situația m-a împins...”
WhatsApp
Un român, în vârstă de 36 de ani, a fost adus în fața Tribunalului Penal Limoges din Franța pentru a fi judecat pentru 14 fapte de efracție și două tentative de efracție.
Foto ILUSTRATIV

Potrivit rechizitoriului, toate faptele au fost comise în perioada 5 octombrie – 6 noiembrie în mai multe departamente, printre care Cantal, Aube, Dordogne, Allier și Haute-Vienne, unde a ajuns să fie arestat. Inculpatul român, condamnat deja în urmă cu zece ani pentru fapte de furt și violență soldate cu mutilare definitivă, a cerut amânarea procesului său pentru a-și pregăti apărarea.

Cu toate acestea, el a recunoscut toate infracțiunile de care este acuzat. Potrivit lungii liste de părți civile, inculpatul a vizat în principal farmacii și clinici veterinare, din care ar fi sustras bani în numerar, și produse de combatere a dăunătorilor.

„Am multe datorii în România”. Ce au găsit polițiștii francezi în duba unui român, în două cuști de lemn. Șoferul, condamnat

 

„Nu am venit în Franța să fur, ci la muncă”

 

Chiar dacă nu va fi judecat până la 1 decembrie, presupusul făptuitor, de origine română, dar vorbind foarte corect franceza pentru că și-a terminat o parte din studii în Franța, a ținut să își ceară scuze celor câteva părți civile prezente în sală, explicându-și gestul printr-o nevoie urgentă de bani.

„Nu am venit în Franța să fur, ci la muncă și îmi pare foarte rău”, a asigurat românul. „Situația m-a impins...”. Apoi le-a explicat judecătorilor că a comis aceste furturi pentru a face rost de bani rapid, pentru a-și aduce copiii în Franța, refuzând ca aceștia să „vadă războiul”, cu referire la situația din Ucraina.

În ciuda cererii de control judiciar invocat de avocatul său care a asigurat că românul nu a avut „nicio intenție de a se sustrage justiției franceze”, instanța a urmat cererii procuraturii și îl ține pe român în detenție, în cursul procesului în așteptare. 

Franța. Româncă și soțul ei, găsiți fără suflare, în casă. Fetița lor de 4 ani era lângă ei, în viață: „Micuța a rămas fără părinți”

 

Vezi și 

 

Român, condamnat în Franța pe baza „sejururilor regulate și scurte în Italia sau Germania”: „E doar un biet catâr”

 

Arestat în posesia a 20,6 kg de rășină de canabis, pe 7 noiembrie, lângă Vesvres-sous-Chalancey, în sudul Haut-Marne din Franța, un cetățean român stabilit în Spania a fost condamnat ieri la doi ani de închisoare. 

Volume mari de narcotice sunt transportate pe mare. Vameșii din Haut-Marne sunt astfel conduși să ridice mai multe kilograme de canabis, heroină sau cocaină pe autostrăzile care traversează departamentul. Capturile regulate mărturisesc gradul de trafic internațional de droguri.

Este ora 04:15 pe 7 noiembrie, în apropierea zonei de deservire a autostrăzii Combe Suzon, când vameșii decid să verifice un vehicul marca Ford înmatriculat în Spania. Ofițerii vamali au descoperit 26,5 kg de rășină de canabis ascunse în depozite special concepute.

În vârstă de 26 de ani, românul a recunoscut rapid că a avut cunoștință de natura și cantitatea mărfurilor transportate de el. Inculpatul a indicat că a profitat de o călătorie în România, țara sa natală, pentru a accepta să livreze această marfă „în Germania”, într-un loc presupus a fi indicat chiar în ultimul moment. Românul urma să fie plătit cu până la „300 de euro pe kilogram transportat” sau un total de 6.000 de euro/transport. 

Citește continuarea AICI...

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv                 

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel