Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Am multe datorii în România”. Ce au găsit polițiștii francezi în duba unui român, în două cuști de lemn. Șoferul, condamnat
WhatsApp
Un român, în vârstă de 39 de ani, a fost condamnat, vineri, de instanța judiciară din Boulogne-sur-Mer din Franța la 14 luni de închisoare.

Pe 25 octombrie 2022, în jurul orei locale 5 dimineața, la terminalul Eurotunnel din Coquelles, polițiștii au fost informați că cinci persoane de naționalitate vietnameză au fost descoperite într-o dubă înmatriculată în România și condusă de un român de 39 de ani. De altfel, cei cinci vietnamezi, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, au călătorit în Belgia și au fost încuiați în două cuști de lemn înșurubate și stivuite, duba luând apoi drumul către terminalul feroviar.

„Am multe datorii în România și un cunoscut mi-a oferit acest transport. Urma să primesc 2.000 de euro de persoană transportată”, a precizat șoferul român. „Mi-au împrumutat duba și mi-au dat 800 de euro pentru combustibil”, a adăugat el.

În înfățișare imediată, instanța judiciară din Boulogne-sur-Mer l-a condamnat pe inculpat la o pedeapsă cu închisoare de 14 luni. Prin urmare, împotriva lui a fost emis un mandat de arestare. În plus, i se interzice intrarea pe teritoriul francez timp de doi ani.

Franța. Șofer român, prins cu o tonă de tutun în loc de detergent și 17.000 de euro în numerar: „Banii erau pentru operația fiului meu"

 

Vezi și 

 

Șofer român de TIR, condamnat în Franța pentru trafic de migranți: „Patronul mi-a promis 300 de euro pentru fiecare persoană”

 

În urmă cu doar câteva zile, un alt român a fost prins în timp ce transporta ilegal migranți. Șoferul român a fost condamnat la închisoare în Franța, după ce a acceptat să introducă  ilegal migranți în Marea Britanie în schimbul sumei de 300 de euro pentru fiecare persoană transportată. 

Potrivit publicației franceze La Voix du Nord, un vehicul de mare tonaj înmatriculat în România a fost verificat în dimineața zilei de 6 octombrie în portul Calais. Poliția a descoperit cinci femei vietnameze ascunse în cabina TIR-ului. Telefonul șoferului a fost ulterior analizat, iar anchetatorii au descoperit mai multe numere implicate în cazuri similare.

Audiat, românul a recunoscut că urma să primească 300 de euro pentru fiecare persoană transportată. Mai mult, el spune că angajatorul său i-a cerut să transporte imigranții ilegali.

„Nu a fost bine ce am făcut. Îmi pare rău. Nu m-am gândit atunci”, le-a spus românul judecătorilor.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel