Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aleși locali de origine română din Italia, invitați la Ambasada României la Roma
WhatsApp
Românii care au fost aleși în Italia au fost invitați la Ambasada României la Roma.
Aleși locali de origine română în Italia (Foto: Ambasada României în Italia)

Ambasada României în Italia a găzduit prima reuniune a aleșilor locali de origine română din diverse regiuni italiene. Evenimentul, organizat de ambasadorul Gabriela Dancău, a adus laolaltă reprezentanți români din Friuli Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Lombardia, Piemonte, Toscana și Veneto.

Ambasadorul Dancău a felicitat participanții pentru carierele lor de succes și pentru implicarea activă în viața socială și politică a Italiei. De asemenea, a subliniat importanța activităților desfășurate de aceștia pentru păstrarea identității culturale și lingvistice în comunitatea românească din Italia.

Potrivit unui mesaj postat pe contul oficial de Facebook al Ambasadei, Gabriela Dancău a subliniat și nivelul de implicare și participare al cetățenilor români la dezvoltarea societății în care au ales să trăiască depinde inclusiv modul de acțiune al mediului politic italian pentru soluționarea nevoilor comunității.

Reuniunea a avut ca principal obiectiv stabilirea unor acțiuni comune pentru creșterea gradului de conștientizare a implicării civice și politice a cetățenilor români rezidenți în Italia. Printre temele discutate s-a numărat și facilitarea informării românilor din Italia cu privire la legislația specifică pentru desfășurarea scrutinelor electorale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel