Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă la o primărie din județul Vaslui: Două elemente de muniţie neexplodate, găsite de muncitori
WhatsApp
Două elemente de muniţie neexplodate, datând din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, au fost găsite, joi, în curtea primăriei comunei Duda-Epureni.
Alertă la o primărie din județul Vaslui. Două elemente de muniţie neexplodate, găsite de muncitori. Sursa foto: freepik.com

Două elemente de muniţie neexplodate, datând din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, au fost găsite, joi, în curtea primăriei comunei Duda-Epureni. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), primul element de muniţie, o bombă pentru aruncător, a fost găsit de nişte muncitori care efectuau săpături în zonă, iar cel de-al doilea a fost identificat ulterior de membrii echipei pirotehnice, solicitaţi să intervină.

'Primul element de muniţie a fost găsit de muncitorii care efectuau lucrări cu un buldoexcavator în curtea Primăriei comunei Duda-Epureni. Ajunsă la faţa locului, echipa de intervenţie a izolat zona şi a început cercetările pentru a vedea dacă mai sunt îngropate şi alte elemente de muniţie. După aproximativ o oră şi jumătate pirotehniştii vasluieni au mai găsit un proiectil.

Pirotehniştii au transportat la depozitul special construit o bombă pentru aruncător, calibrul 82 milimetri şi un proiectil perforant trasor cu calibrul 32 milimetri. Proiectilele găsite vor fi distruse la o dată ulterioară, într-un poligon special amenajat', a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Reprezentanţii ISU atrag atenţia cu privire la faptul că atunci când găsesc astfel de elemente de muniţie, cetăţenii au obligaţia să anunţe autorităţile şi să nu le manevreze, pentru a evita producerea unor explozii.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel