Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă în spitalele din România: Greva în 300 de unități medicale! Ce consecințe vor fi pentru pacienți
WhatsApp
Angajații din sistemul medical din România se pregătesc să intre în grevă în semn de protest față de condițiile precare de muncă și nivelurile salariale considerate insuficiente.
Alertă în spitalele din România: Greva în 300 de unități medicale! Ce consecințe vor fi pentru pacienți

Aproape 20.000 de angajați din peste 300 de unități medicale din întreaga țară se vor opri din activitate miercuri, timp de o oră, generând temeri legate de haosul care ar putea să apară în spitale.

Salariații din domeniul medical au solicitat o creștere semnificativă a veniturilor lor, precum și îmbunătățiri ale condițiilor de muncă. Cu toate că urgențele vor fi gestionate în continuare pe durata grevei, operațiile și tratamentele programate ar putea fi perturbate.

 

În intervalul orar 12-13 activitatea medicală

 

Protestul va avea loc în curțile unităților medicale sau pe holurile spitalelor, unde asistente, infirmiere, medici și brancardieri vor exprima nemulțumirea lor. Această acțiune reprezintă prima grevă de avertisment declanșată în sistemul medical românesc în ultimul deceniu.

În intervalul orar 12-13, activitatea medicală va fi suspendată, iar consultațiile și intervențiile planificate vor fi amânate, conform Digi24. Membrii Federației Solidaritatea Sanitară așteaptă un răspuns din partea guvernului, sperând că se va evita declanșarea unei greve generale în sistemul medical.

Printre revendicările principale ale angajaților se numără o majorare substanțială a salariilor de bază, solicitându-se o creștere de până la 25% pentru acest an. Recent, guvernul a aprobat majorări salariale în sistemul medical, ajungând până la 30% pentru asistente și până la 20% pentru personalul administrativ.

Cu toate acestea, angajații consideră că aceste creșteri nu sunt suficiente pentru a acoperi necesitățile lor și pentru a reflecta corect efortul lor și nivelul de responsabilitate în cadrul sistemului de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel