Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă în Italia! Poliția avertizează cetățenii asupra unei escrocherii cu amenzile de parcare: „Este o înșelătorie!”
WhatsApp
Poliția din Italia atrage atenția cetățenilor asupra unei noi metode de înșelătorie: amenzile false din parbrize.
Operațiune de succes a carabinierilor din Roma: doi români arestați în lupta împotriva hoților de buzunare

În Napoli, orașul în care parcarea este o sarcină dificilă și unde polițiștii se luptă cu fenomenul de parcare ilegală, acum există și amenzile false. O adevărată înșelătorie împotriva cetățenilor a fost descoperită de poliția municipală din Napoli.

Alerta a fost declanșată după ce șapte victime care au găsit amenzi pe parbrizul mașinilor lor care contestă nerespectarea articolului 158 din codul rutier și, prin urmare, parcarea interzisă, de exemplu, pe trotuare, în spațiile rezervate din stație și în locul unde parchează mijloacele de transport în comun, în fața căilor de acces sau în curbe.

Cetățenii s-au deplasat la sediul poliției municipale din via Raimondi cu procesul verbal mincinos asupra căruia, pe lângă litigiul depistat, este indicat un cod Iban pe care să se efectueze plata pentru amenda de 29,90 euro în termen de 5 zile. După acest termen amenda se ridică la 41 de euro. „O cifră care arată viclenia acestor escroci pentru că o amendă mai mare probabil ar fi determinat victimele să nu plătească și să ia în considerare o contestație. În acest fel, pe de altă parte, poate pentru a scăpa de griji, oamenii ar putea plăti amenda”, subliniază Bruno Capuano, la comanda Unității Operaționale Afaceri Generale și Control Intern din cadrul poliției locale.

 

„Trebuie să împiedicăm extinderea fenomenului!”

 

Zonele orașului în care se mută escrocii sunt Ponti Rossi, via Borgia, piazza Dante și străzile învecinate și în această dimineață au apărut amenzi false și pe via Manzoni. Acțiunea Municipalității și a poliției se mișcă pe două direcții: alertarea cetățenilor asupra fenomenului, amintindu-ne că singurul cod Iban pe care să facă plăți pentru amenzi este IT03W0760103400001033919109, înregistrat la Municipalitatea din Napoli, și acțiunea de investigație.

Conform celor aflate până acum, sunt în curs de desfășurare investigații și verificări asupra codului Iban indicat pe amenzile false și a fost depistată banca de referință. Scopul poliției locale este să poată sechestra contracurent și să urmărească proprietarii. Tot pe frontul anchetei, polițiștii municipali efectuează patrule în civil în zonele în care se deplasează escrocii și alții pentru a controla teritoriul și poate să-i identifice pe cei responsabili.

„Trebuie să împiedicăm extinderea fenomenului și, în același timp, să alertăm cetățenii făcându-i să înțeleagă că este o înșelătorie”, spune comandantul Capuano.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel