Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă în Germania: Sebastian Catana, tânăr român dispărut în Augsburg - Familia lansează un apel disperat!
WhatsApp
Un tânăr român în vârstă de 19 ani, Sebastian Catana, este căutat cu disperare de către familia sa după ce a dispărut pe data de 5 iunie în Germania. 
Alertă în Germania: Sebastian Catana, tânăr român disparut în Augsburg - Familia lansează un apel disperat! / Foto: Facebook

Dispariția sa a fost adusă în atenția publicului prin intermediul unui grup pe Facebook intitulat „Voluntari în Europa”, unde membrii au distribuit mesajul cutremurător al familiei în speranța de a obține informații despre locația lui Sebastian.

Conform informațiilor furnizate de către membrii familiei, ultima adresă cunoscută a lui Sebastian este Kleinahastrabe 6 din Germania. De atunci, nu au mai primit nicio veste de la el, stârnind o profundă îngrijorare printre cei dragi.

În mesajul disperat postat pe rețeaua de socializare, familia a rugat publicul să ofere orice informație care ar putea ajuta la găsirea lui Sebastian. 

„Bună ziua îl cheamă Sebastian Catana, are 19 ani și a dispărut de pe data de 5 iunie în Germania. Ultima lui adresă a fost Kleinahastrabe 6, orașul Ausburg. Nu mai știm nimic de el. Va rog frumos dacă l-a văzut cineva sau dacă mă poate îndruma cineva să îmi spună unde să mă duc, sau ce să fac, vă rog frumos să nu ezitați! Vă mulțumesc frumos!”, au scris apropiații pe Facebook.

 

Ce trebuie să faci în cazul unei dispariții

 

În comentariile de sub mesajul familiei, un utilizator a oferit sfaturi cruciale despre pașii pe care trebuie să îi urmeze cei care se confruntă cu dispariția unui membru al familiei. Acesta a subliniat importanța depunerii unei plângeri la poliție pentru dispariție internațională, în special atunci când persoana dispărută este cetățean român și are domiciliul în România. Autoritățile sunt obligate să înregistreze astfel de plângeri, deschizând astfel calea pentru investigații oficiale și cooperare între autoritățile locale și cele române.

De asemenea, utilizatorul a evidențiat necesitatea contactării Ambasadei României din țara respectivă, bazându-se pe plângerea depusă, pentru a solicita sprijin și informații suplimentare. Autoritățile competente pot apoi interveni în obținerea de detalii importante, cum ar fi imagini de pe camerele de supraveghere sau informații despre posibilele locuri unde ar putea fi persoana dispărută.

În astfel de situații, solidaritatea și sprijinul comunității pot fi cruciale pentru găsirea persoanelor dispărute și pentru sprijinirea familiilor lor în aceste momente dificile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel