Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă de vreme rea în peste jumătate din Italia: după inundațiile din regiunea Marche, ploile au devenit o teroare
WhatsApp
Sunt prognozate precipitații abundente și chiar grindină în peste jumătate din regiunile din Italia. Cele mai multe regiuni sunt sub cod galben, iar cele mai expuse la risc, în alertă portocalie. Zonele inundate sunt sub supraveghere specială.

Duminică, alertă de vreme rea în peste jumătate din Italia. La zece zile de la inundațiile care au devastat regiunea Marche, se așteaptă noi fenomene meteorologice, chiar violente.

Astăzi, patru regiuni din centrul și sudul Italiei - Lazio, Molise, Toscana și Campania - se află în alertă portocalie din partea Protecției Civile. Alte zece sunt colorate în galben. Acestea sunt Abruzzo, Campania, Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Marche, Molise, Toscana, Umbria, Liguria, Puglia, Veneto și Sardinia.

Marche, unde se lucrează încă la găsirea ultimei persoane dispărute și la îndepărtarea noroiului și a molozului de pe drumuri, se află, prin urmare, sub supraveghere specială. Municipalitatea din Senigallia a îndemnat cetățenii să mențină o "alertă vigilentă", invitându-i pe locuitorii din zona roșie să "evite subsolurile și nivelul străzii și să petreacă noaptea de sâmbătă spre duminică la etajele superioare, deplasându-se doar pentru nevoi reale și urgente".

Prognoza meteo pentru astăzi, 25 septembrie 2022

 


Vremea va fi, așadar, caracterizată de instabilitate, cu averse și furtuni, chiar de intensitate puternică. Potrivit prognozei, regiunile nordice și Toscana vor fi primele afectate de vremea rea. Apoi, ploile vor ajunge în regiunile centrale și o parte din cele sudice, în special în partea tirrenică. Sunt posibile grindină locală și rafale puternice de vânt.

 

Vezi și:

Italia. Bilanţul furtunilor puternice a crescut la 11 morţi. Premierul Mario Draghi: "O catastrofă!"

 

Premierul italian Mario Draghi, care a vizitat regiunea italiană Marche lovită duminica trecută de o furtună puternică, a descris inundaţiile mortale drept o "catastrofă" şi a promis sprijin zonelor afectate, informează agenţia DPA. 

Bilanţul deceselor provocate de ploile devastatoare şi de inundaţii a crescut la 11, alte două persoane fiind în continuare date dispărute, potrivit prefecturii capitalei regiunii afectate, Ancona.

Liderul regional Francesco Acquaroli a solicitat guvernului de la Roma să declare stare de urgenţă.

Ajutorul de urgenţă acordat de Guvern se ridică la 5 milioane de euro.

După seceta şi căldura extremă din primăvară şi vară, Italia a fost lovită recent de furtuni puternice. Regiunea Marche de pe coasta Adriaticii a fost de departe cea mai afectată.

Papa Francisc a comentat în legătură cu acest dezastru într-un interviu acordat unui ziar italian şi a făcut apel la politicieni să se gândească la cauzele unor astfel de fenomene meteorologice.

"Inundaţiile dramatice din Marche, care au provocat durere, distrugere şi suferinţă în toată ţara, reprezintă următoarea dovadă a faptului că lupta pentru climă merită aceeaşi atenţie ca şi Covid şi războiul", a declarat suveranul pontif, duminică, pentru Il Mattino. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel