Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă alimentară în România: 2 milioane de bucăți de înghețată, retrase din magazine
WhatsApp
Este din nou alertă alimentară în magazinele din România din cauza înghețatei. Mega Image a anunțat că retrage de la vânzare înghețata Toblerone cu ciocolată și miere 4X100 ml, din mai multe loturi după ce s-a descoperit că un ingredient utilizat la fabricarea produselor avea un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă.
Alertă alimentară în România  2 milioane de bucăți de înghețată, retrase din magazine

Fenomenul produselor contaminate cu oxid de etilenă a luat amploare în ultima perioadă. Mai multe sortimente de înghețată și alte deserturi au fost retrase de la raft din mai multe supermarketuri, începând de luna trecută.

“Mega Image este unul dintre lanțurile de supermarketuri care au reacționat imediat și au informat consumatorii. În continuare sunt alte lanțuri de supermarketuri care ocolesc afișarea cât mai vizibil a produselor incriminate în așa fel încât consumatorii să își poată readuce produsele pentru a-și primi banii”, a  explicat, pentru B1 TV, Mihai Ponea, director general al Direcției Generale Siguranța Alimentelor din cadrul ANSVSA

Mihai Ponea a ma adăugat că ANSVSA a aplicat amenzi cuprinse între 30.000-40.000 lei. “Accentuez acest aspect, toate supermarketurile din România care au comercializat înghețată și încă mai are termen de valabilitatea până în 2022 au obligația să afișeze vizibil astfel încât consumatorii să aducă acel produs, lucru care nu s-a întâmplat. Consumatorii sunt cei mai importanți pentru noi. Am retras astăzi de la vânzare 2 milioane de bucăți înghețată. Tot astăzi în ceea ce privește îngrijorarea privind oxidul de etilenă sau a plumbului, Comisia Europeană a emis un regulament în care nivelul de plumb din anumite alimente scade la jumătate dată fiind toxicitatea acestui metal greu în organismul uman”, a mai spus Mihai Ponea.

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel