Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă alimentară în Italia. Cartofi congelați, contaminați cu insecte, retrași de la raft
WhatsApp
Ministerul Sănătății din Italia a emis un avertisment ferm privind retragerea unui lot de cartofi prăjiți congelați din cauza prezenței suspectate de reziduuri de insecte. 
Foto: Produs contaminat / Sursa: fanpage.it

Ministerul Sănătății a emis un anunț important referitor la retragerea unui lot de cartofi prăjiți congelați, sub marca "Buone e Croccanti", din cauza unei potențiale prezențe a reziduurilor de insecte. Acest anunț vine în urma unei preocupări legate de siguranța alimentară și este menit să protejeze consumatorii împotriva unui posibil risc fizic.

Ce trebuie să știe consumatorii

Lotul afectat, identificat prin inițialele AB23343 și cu data de expirare stabilită pentru decembrie 2025, a fost rechemat din circulație ca măsură de precauție, conform precizărilor Ministerului Sănătății.

Compania producătoare, Pizzoli Spa, cu sediul în Budrio, provincia Bologna, a decis retragerea produsului, recunoscând că acesta nu este conform standardelor din cauza suspiciunii de prezență a reziduurilor de insecte.

2. Foto: Prod... (produs-italia-2_26086300.JPG)

 

Compania nu este la prima abatere 

 

Aceeași companie a fost implicată într-o retragere similară legată de produsele sub marca Happy Dì pentru Selex, folosind același lot și având același motiv al retragerii, conform presei locale.

Supermarketurile au fost notificate să retragă pachetele nevândute ale produselor afectate, iar consumatorilor li se recomandă cu insistență să nu consume cartofii din acest lot și să le returneze produsele la magazinul de unde le-au achioziționat. Siguranța și sănătatea publicului sunt prioritare, iar această rechemare reprezintă un pas important în asigurarea acestora.

 

---------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel