Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă alimentară în Germania! Câteva mărci de brânzeturi Brie infectate cu E.coli
WhatsApp
BVL, semnal de alarmă cu privire la câteva mărci de brânzeturi infectate cu E.coli. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Oficiul Federal pentru Protecția Consumatorului și Siguranța Alimentelor (BVL) a emis o alertă cu privire la cinci tipuri de brânzeturi din brandul francez „Fromagerie Dongé”, retrase de pe piață din cauza contaminării cu bacterii Escherichia coli (E. coli). 

Produsele vizate 

 

Printre tipurile de brânză afectate se numără "Brie de Meaux Excellence 3/4 ff", "Brie de Meaux Xavier David", "Brie de Meaux Xavier David Aff44j", "Brie de Meaux AOC Donge BB 3/4Aff" și "Brie de Meaux LRDC 3/4".

Potrivit declarației companiei, consumul acestor brânzeturi poate duce la afecțiuni gastrointestinale grave, uneori însoțite de febră și disfuncții renale, în decurs de 2-7 zile de la ingestie. Copiii sunt expuși unui risc sporit, putând dezvolta complicații renale grave.

Citește și: Lidl retrage un produs de pe rafturile sale. Nuggets de pui, infectați cu salmonella / FOTO

Autoritățile și producătorul îndeamnă cu insistență populația să se abțină de la consumul acestor produse și să le returneze la punctele de vânzare pentru a evita riscurile grave pentru sănătate.

Vezi mai multe informații despre produsele vizate AICI

Infecțiile cu E.coli se pot transmite de la persoană la persoană

 

Infecțiile cu E. coli pot fi contractate prin consumul de alimente sau apă contaminate, prin contactul cu animale infectate sau prin transmiterea de la persoană la persoană în cazul anumitor tulpini. Simptomele infecției cu E. coli pot include diaree, greață, vărsături, febră și dureri abdominale, iar în cazurile severe, pot apărea complicații grave.

Pentru prevenirea infecțiilor cu E. coli, este important să se respecte măsuri de igienă adecvate, cum ar fi spălarea mâinilor înainte de pregătirea alimentelor și după folosirea toaletei, și să se evite consumul de alimente gătite incorect.

De asemenea, este important să se țină cont de avertismentele și retragerile de produse alimentare emise de autorități în cazul unor situații de contaminare cu E. coli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel