Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă alimentară în Europa. Biscuiți cu ciocolată produși de o firmă olandeză, contaminați cu fragmente metalice
WhatsApp
Ministerul Sănătății din Italia avertizează asupra unui posibil risc fizic pentru consumatori și anunță retragerea imediată de pe rafturile magazinelor a unui lot de biscuiți cu ciocolată. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Retragerea vizează biscuiții cu ciocolată comercializate de către compania olandeză Banketbakkerij Merba BV, numărul de lot L 2334702, cu termen de valabilitate minim stabilit pentru 12 decembrie 2024. 

Ministerul Sănătății a emis avertismentul în urma unor sesizări privind posibila prezență a fragmentelor metalice în aluatul biscuiților.

Compania a confirmat incidentul. Ce trebuie să știe consumatorii

 

Compania producătoare, Merba BV, a confirmat retragerea voluntară a produsului și a anunțat că pachetele nevândute au fost deja retrase de pe piață. Cu toate acestea, pentru cei care au achiziționat biscuiții din lotul menționat, se recomandă să nu îi consume și să îi returneze la punctul de vânzare.

Biscuiții sunt ambalați în pachete de 225 de grame fiecare și sunt distribuiți în toate țările europene prin lanțuri de supermarketuri precum Penny, Famila și Lidl. 

Rechemarea a fost extinsă în toate țările europene după ce au fost raportate cazuri de corpuri străine metalice într-un pachet de biscuiți provenind din fabrica olandeză.

 

1. Alertă ali... (retragere_10808400.JPG)

 

Ministerul Sănătății din Italia subliniază importanța respectării avertismentului și îndeamnă consumatorii să fie atenți la numărul de lot și termenul de valabilitate minim specificat pe ambalaj. De asemenea, încurajează orice persoană care a achiziționat produsul să-l returneze pentru a evita riscurile potențiale pentru sănătate.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel