Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă aeriană în România! Două avioane F16, ridicate în aer pentru a intercepta o aeronavă suspectă
WhatsApp
Două avioane F16 au interceptat, la Drobeta Turnu Severin,  un alt avion suspect.  Locuitorii au fost speriați de zgomotul puternic făcut de mai multe avioane militare, care au survolat orașul Drobeta Turnu Severin la o altitudine relativ mică.
Alertă aeriană în România! Două avioane F16, ridicate în aer pentru a intercepta o aeronavă suspectă.

Pe rețelele de socializare au început să apară filmulețe în care par a fi vizibile două avioane F16. Martorii spun că acestea au zburat inițial la o altitudine mică, iar ulterior au urcat, aparent urmărind un al treilea avion, transmite Antena3.

Surse militare au precizat că ar fi vorba despre un avion civil care ar fi intrat ilegal în spaţiul aerian al României dinspre Ungaria şi a părăsit spaţiul aerian ieșind prin Bulgaria.

În acest context, o grupă de luptă a Forțelor Aeriene Române, formată din două aeronave F16, a fost trimisă pentru a intercepta şi a escorta aeronava civilă care nu avea drept de zbor deasupra României, notează adevărul.ro

Până în acest moment MApN nu a oferit nicio precizare referitoare la eveniment şi nu se știe exact dacă a fost vorba despre un exercițiu sau vreun eveniment aviatic. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel