Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alegeri Republica Moldova 2020. Turul doi de scrutin pentru funcția de președinte s-a desfășurat „fără incidente majore”
WhatsApp
Turul doi de scrutin pentru funcția de președinte s-a desfășurat „fără incidente majore și în condițiile unei transparențe totale”, a declarat vicepreședintele CEC, Vladimir Șarban, la o oră după încheierea procesului electoral în R.Moldova.
alegeri_moldova_stampila

Trei secții de votare din străinătate și-au prelungit programul de activitate. Este vorba de secțiile din Tel Aviv (Israel) și Kassel (Germania) – cu două ore și secția din Budapesta cu 30 de minute pentru a permite exercitarea dreptului la vot pentru un grup de cetățeni aflați în tranzit, a mai anunțat vicepreședintele CEC.

El a mai declarat că și o secție de votare din raionul Călărași și-a prelungit activitatea cu o oră, dar nu a precizat motivul. Vicepreședintele CEC a mai precizat că la cinci secții de peste hotare – câte două din Marea Britanie și Germania și una din Franța, s-au terminat buletinele de vot înainte de ora de închidere.

Potrivit estimărilor, pentru Maia Sandu au votat 54,7% dintre alegători, iar pentru Igor Dodon 45,3.  Un al doilea exit poll, realizat de Compania „Intellect Group” în colaborare cu asociația SPERO, o creditează pe Maia Sandu cu 54.4 % din voturile alegătorilor, iar pe candidatul pro-rus Igor Dodon cu 45.2 %. Acest al doilea sondaj a fost realizat pe un eșantion de 16.511 persoane din 77 de localități și 100 secții de vot din Republica Moldova, potrivit jurnal.md.  Primul sondaj a fost realizat pe un eșantion de 1.983 de persoane care au acceptat să răspundă din cei peste 5 mii contactați și are marja de eroare de 2,2 %, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel