Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ajutor de până la 900 de euro pentru familiile sinistrate, alocat de Guvernul italian
WhatsApp
Guvernul Meloni anunță că familiile afectate de inudațiile recente din Emilia Romagna vor primi ajutor pentru cazare.

În informarea sa de urgenţă privind inundaţiile din Emilia Romagna, ministrul protecţiei civile, Nello Musumeci, a anunţat că: 'Se prevede ca gospodăriilor să li se aloce un ajutor pentru cazare autonomă, de 400 de euro pentru gospodăriile cu o singură persoană, de 500 pentru familiile cu două persoane, de 700 pentru cele cu trei, de 800 de euro pentru cele cu 4 membrii, până la o sumă maximă de 900 de euro pe lună. În cazul în care există persoane cu handicap, se va acorda un ajutor suplimentar de 200 de euro pe lună pentru fiecare dintre persoanele în cauză''.

De asemenea, Musumeci s-a referit şi la prevederea privind suspendarea creditelor ipotecare pentru cetăţenii din zonele afectate şi acoperirea de către stat a cheltuielilor de înmormântare.

Ajutor de până la 900 de euro pentru familiile sinistrate din Emilia Romagna

 

''În următoarele ore traficul ar trebui reluat în mod normal, însă 622 de drumuri rămân închise, multe dintre ele fiind drumuri secundare. Majoritatea liniilor de cale ferată vor fi reactivate până la începutul lunii iunie'', a adăugat ministrul protecţiei civile, Nello Musumeci, în informarea sa urgentă către Cameră privind inundaţiile din Emilia Romagna.

În acelaşi timp, Ministerul Culturii evaluează posibilele daune aduse bunurilor culturale, inclusiv daunele aduse bunurilor de arhivă care au fost grav compromise.

Irene Priolo, vicepreşedintele regiunii Emilia-Romagna, responsabil cu protecţia civilă, a declarat că ''nu există încă o estimare precisă, însă prejudiciul va depăşi suma de 7 miliarde de euro'', potrivit Ansa, titrează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel