Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aglomerație în vămi, în contextul perioadei de vacanță. 58 de români, întorși din drum de la frontieră; nu au voie să iasă din țară
WhatsApp
Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează că, în cursul zilei de luni, nu s-a permis intrarea în ţară a 21 de cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi nu s-a permis ieşirea a 58 de cetăţeni români din diferite motive legale. 

Luni, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 284.300 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 68.000 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România au fost 140.131 de persoane, dintre care 11.667 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 8,80% faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10 februarie (perioadă pre-conflict) şi până luni seara, la ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 1.862.715 cetăţeni ucraineni.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat, în ultimele 24 de ore, 91 de fapte ilegale (65 de infracţiuni şi 26 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 85.000 lei. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 8.000 de lei. 

Echipaje mixte de poliţie rutieră română şi bulgară vor acţiona în comun în zonele de frontieră

 

Echipaje mixte de poliţie rutieră română şi bulgară vor acţiona în comun, în perioada 10 august- 14 septembrie, pe tronsoanele de drum care converg către frontiera româno-bulgară în cadrul unei acţiuni ce are drept scop creşterea securităţii traficului rutier.

"În sezonul estival 2022, respectiv în perioada 10 august- 14 septembrie, la nivelul judeţului Giurgiu şi în localitatea Ruse din Bulgaria se organizează acţiuni comune, la care vor participa echipaje mixte ale poliţiei rutiere române şi bulgare, pe tronsoanele de drum care converg către frontiera româno-bulgară. Controalele vor fi desfăşurate în zilele de miercuri, vineri şi duminică, când valorile de trafic spre şi dinspre frontiera româno-bulgară cresc, punctele de control vizând în special, tronsoanele de drum ce converg către trecerea frontierei Giurgiu-Ruse. Activităţile comune vor viza îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între autorităţile de aplicare a legii din cele două state, creşterea securităţii traficului rutier, respectiv a eficienţei controalelor pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulaţie, precum şi identificarea vehiculelor sustrase sau care nu îndeplinesc condiţiile pentru a fi admise în circulaţie pe drumurile publice şi verificarea îndeplinirii condiţiilor pentru conducerea pe drumurile publice din România a autovehiculelor înmatriculate în Bulgaria", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Ramona Stan.

Totodată, poliţiştii români şi bulgari vor urmări depistarea autovehiculelor înmatriculate în România, Bulgaria sau alte state, care circulă ilegal pe teritoriul celor două state, precum şi depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

Acţiunile în care sunt angrenaţi poliţişti români şi poliţişti bulgari se vor desfăşura prin folosirea în cascadă a sistemelor de supraveghere video a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din cadrul serviciilor rutiere, dar şi cele ale poliţiei bulgare, pe tronsoanele de drum care converg către punctele de trecere a frontierei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel