Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aeroport din România, reguli noi: pasagerii nu trebuie să mai arunce lichidele sau să scoată laptopul din bagaj
WhatsApp
Primul aeroport din ţară în care pasagerii nu mai trebuie să scoată lichidele şi aparatele electronice din bagajele de mână, pentru controlul de securitate, este cel din Cluj-Napoca.

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internaţional "Avram Iancu", a explicat că grație noilor echipamentelor de scanare de ultimă generație controlul de se va putea face mult mai rapid. 

"Echipamentele de securitate au fost achiziţionate cu finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, în valoare de 42,4 milioane de lei, din care 28,2 milioane sunt fonduri europene, iar restul sunt bani de la bugetul de stat", a declarat, la Digi24, Ciceo.

"Aeroportul Internaţional Cluj este primul aeroport din România şi printre primele din Europa, unde pasagerii nu mai sunt nevoiţi să scoată lichidele şi aparatele electronice din bagajele de mână la controlul de securitate, începând cu data de 14 iulie 2022. Această realizare a fost posibilă în urma cooperării dintre Aeroportul Internaţional Cluj, Brigada Antitero din cadrul SRI - Serviciul Român de Informaţii şi Autoritatea Aeronautica Civila Romana AACR", se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții aeroportului.

"Această facilitate vine ca urmare a achiziţionării echipamentelor de scanare standard C3 cu o capacitate avansată şi rapidă de procesare a bagajelor, determinând reducerea timpului de aşteptare pentru pasageri la efectuarea controlului de securitate. Totodată, au fost achiziţionate şi echipamente de scanare a bagajelor de cală de tip CTX, cu un nivel superior de detectare a explozibililor", se mai arată în comunicat.

De asemenea, aeroportul clujean a achiziţionat echipamente de ultimă generaţie pentru situaţii de urgenţă, cu fonduri nerambursabile. Este vorba de două autospeciale PSI, una de intervenţie rapidă, 100 de tărgi pat, 10 costume aluminizate şi patru defibrilatoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel