Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Acum am o nouă viaţă”. Premieră medicală în Italia! Româncă, operată cu ajutorul unui medicament revoluționar: „Am crezut mereu în minuni”
WhatsApp
Pentru prima dată în Italia, un nou medicament - Imlifidase, capabil să distrugă anticorpii - a fost utilizat pentru a permite Mihaelei, o româncă de 43 de ani, cu domiciliul în Umbria, să se supună transplantului de rinichi așteptat timp de 13 ani. Din cauza unor complicaţii medicale care o făceau incompatibilă cu posibilii donatori, românca a primit acum o nouă șansă la viață cu acest medicament revoluţionar. 
„Acum am o nouă viaţă”. Premieră medicală în Italia! Româncă, operată cu ajutorul unui medicament revoluționar: „Am crezut mereu în minuni”

Meritul revine Spitalului din Padova. Într-o conferința susținută ieri dimineață, au fost prezentate inovațiile farmacologice adoptate care sunt capabile să distrugă anticorpii împotriva antigenilor străini prezenți la pacientă și să îi permită astfel un nou rinichi prin transplant. Mihaela a primit noul rinichi pe 1 noiembrie la Unitatea de Operații Complexe de Chirurgie Transplant Renal și Pancreas din Padova, condusă de prof. Paolo Rigotti.

2. -imagine fara descriere- (acum-am-o-noua-viata--premiera-medicala-in-italia-romanca--operata-cu-ajutorul-unui-medicament-revolutionar-am-crezut-mereu-in-minuni-2.jpg)

Românca aștepta de 13 ani un transplant din cauza unui grad extrem de ridicat de imunizare care a făcut imposibilă găsirea unui donator compatibil, întrucât avea niveluri foarte mari de anticorpi HLA, molecule recunoscute drept străine de sistemul nostru imunitar și cauza respingerii hiperacute și a transplantului imediat. Intervenția a fost posibilă datorită Imlifidasei, un medicament care nu este încă pe piață, însă cu avizul obținut de la Comitetul de etică al Azienda Ospedalierà a putut fi utilizat pentru prima dată în Italia și în alte 8 cazuri în Europa.

Mădălina Ghenea a fost jefuită pe un aeroport din Italia: „Furtul nu pare să fie întâmplător”

 

„Acum am o nouă viaţă”


Intervenţia chirurgicală a fost un real succes. Mihaela, foarte emoționată, a ținut să-și exprime mulțumirile. „Eu sunt demonstrația că nimic nu este imposibil: am crezut mereu în minuni, atât de mult încât nu m-am comportat niciodată ca un bolnav. Când m-au sunat pe 31 octombrie spunându-mi că era un rinichi pentru mine, nu am crezut. Au fost nevoiţi să mă sune a doua oară, ca să mă asigure că e real. Acum am o nouă viaţă”.

 

„Pentru prima dată în Italia și a opta în Europa a fost posibil un transplant de rinichi în ciuda prezenţei anticorpilor care resping organul donatorului. Un rezultat care confirmă faptul că sistemul de Sănătate din Veneto, cu cercetători şi chirurgi de top, se ridică la standarde internaţionale înalte. Felicitările mele merg către Spitalul Universitar din Padova, unde a avut loc recent transplantul, către profesorul Paolo Rigotti și personalul său, către directorul general, Giuseppe Dal Ben, precum și către Centrul Național de Transplant.

Vinerea Neagră în Italia: Țara, la un pas de blocaj. Proteste și greve generale în mai multe regiuni: Sectoarele afectate

Asistența medicală din Padova este deosebit de prolifică și ca număr, atrăgând numeroși pacienți chiar și din afara regiunii, în special pentru transplanturi. Chiar anul acesta am putut sărbători piatra de hotar a celor 3.000 de transplanturi de rinichi efectuate la Padova. Veneto în 2021 s-a clasat pe primul loc în Italia pentru numărul de transplanturi de donatori vii, cu 74 de acte chirurgicale, precum și lider în clasamentul național al transplanturilor de pancreas, cu 20 de pacienți cu transplant; printre pozițiile de vârf și în toate celelalte domenii chirurgicale. Este cu adevărat o mândrie să poți da o viață nouă celor care suferă, datorită donatorilor și eforturilor cadrelor medicale: datorită acestei ultime operații, de exemplu, femeia care a primit organul nu numai că nu va mai avea nevoie. dializa, dar va putea reveni la o viață normală", a declarat Luca Zaia, președintele Regiunii Veneto”, a transmis Luca Zaia, președintele Regiunii Veneto.

 

----------------------------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel