Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Actrița Alexandra Nedel stabilită în Viena spune că austriecii sunt îndrăgostiți de România. ”Avem cele mai frumoase peisaje” - VIDEO
WhatsApp
O tânără actriță româncă stabilită în Viena vorbește despre experiența sa în această țară. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Actrița Alexandra Nedel, stabilită la Viena, a fost invitată la emisiunea „Diaspora în direct” moderată de Bogdan Bolojan. În cadrul discuției, Alexandra a împărtășit experiențele sale legate de viața unui tânăr actor în Austria, aprecierea austriecilor pentru români și nivelul de trai din țară.

”Depinde de oameni cum își trăiesc viața” 

 

Referitor la costul vieții în Austria, Alexandra a explicat că, deși țara este cunoscută pentru prețurile ridicate, este posibil să trăiești decent cu salariul obținut. Actrița a explicat că depinde și de modul de consum al fiecărei persoane și cum își trăiește viața. „Eu plăteam 300 de euro lunar pentru chirie, plus întreținerea, într-un apartament împărțit cu alți studenți. Fiecare avea camera lui, iar baia și bucătăria erau comune. Era ca și cum locuiam cu familia. ”Da, Austria este scumpă dar din salariul primit te descurci.

Vezi și: Actrița Alexandra Nedel povestește despre viața în Austria: „Credeam că vor avea o problemă cu faptul că sunt din România, dar a fost atuul meu”

Dacă primești un salariu în România, tu decizi câți bani cheltuiești, ce îți cumperi, câtă și ce mâncare îți cumperi. Cred că depinde de oameni cum își trăiesc viața. (..) Nu știu cât câștigă un actor din România, eu am avut doar contracte de colaborare. Pot spune că în Austria, cel puțin, poți trăi din acel salariu. Eu pot trăi.” , spune Alexandra.

”Românii muncesc mult” 

 

Comparând România cu Austria, Nedel a explicat că România are mai multe puncte forțe față de Austria, iar unul dintre ele este foarte apreciat și de austrieci. „Toți oamenii pe care i-am adus din Austria s-au îndrăgostit de țară. Eu iubesc România și m-aș întoarce oricând am timp. Avem cele mai frumoase peisaje. Oamenii sunt foarte ospitalieri, oriunde mă duc sunt drăguți și deschiși să ajute. Noi suntem foarte perseverenți și muncim foarte mult, cred că asta e o foarte mare diferență. Muncim mult, ca români. Și eu am fost apreciată pentru că muncesc mult.” 

În vara trecută, Alexandra a fost invitată la emisiunea „iUmor” alături de prietenul ei, care este și el actor. Cu această ocazie, ea a profitat pentru a-i aduce pe prietenii săi în România și a le arăta frumusețile țării.

„Am avut norocul să fiu contactată de iUmor și să particip la emisiune. După show, am mers la mare, în Delta Dunării, le-am dus și la Castelul Bran. Își doreau foarte mult să vadă un urs și, spre bucuria noastră, am văzut unul pe drum. Am fost și în Suceava la un festival medieval, unde am și cântat și după înapoi în Timișoara la familia mea”, a povestit Alexandra.

De asemenea, a menționat că prietenii săi au fost încântați de mâncarea românească, iar ciorba și micii au fost foarte apreciate.

„Au gustat și mâncarea românească, iar ciorba și micii au fost pe placul tuturor. Noi oricum am găsit un magazin românesc în Linz, unde au tot ce ți-ai putea dori și le-am făcut chiar eu mâncare tradițională românească. Noi românii suntem buni la capitolul mâncare.”, mai declară ea în emisiunea "Diaspora în direct".

Citește și: Stabilită în Austria, o actriță româncă spune care este singura ei dezamăgire legată de România: "Dura și peste opt ore" - VIDEO

În cadrul emisiunii, a fost abordat și subiectul stereotipurilor. Gazda a întrebat-o pe Alexandra Nedel despre adaptarea la temperamentul „rece” al austriecilor, iar actrița a clarificat că austriecii nu sunt atât de „reci” pe cât se crede. „Austriecii sunt diferiți față de nemți. Sunt plini de viață, iar acest aspect mi-a plăcut foarte mult. Deși umorul lor diferă de cel românesc, nu sunt închiși. Este un stereotip că sunt reci; de fapt, sunt foarte drăguți”, a declarat Nedel.

Emisiunea „Diaspora în Direct”, moderată de jurnalistul Bogdan Bolojan, aduce în prim-plan diverse personalități din diaspora, explorând experiențele acestora. Transmisiunea este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 15:00, pe DCNews TV, StiriDiaspora.ro și DCNews.ro.

Urmăriți întreaga emisiune VIDEO

 

Youtube video image

---------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel